Ankaralıların uğrak noktası Tarihi Ulus Hali kapandı

Ankaralıların uğrak noktası Tarihi Ulus Hali kapandı

Ankara’nın gözde alışveriş noktalarından biri olan Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali, ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle 3 hafta boyunca kapalı kalacak.

Ankaralıların sık sık tercih ettiği gözde alışveriş noktalarından biri olan Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali’nde iş sağlığı ve güvenliğini korumak açısından yenileme çalışmaları başladı. Bugün itibariyle başlayan yenileme çalışmalarının yapımı 3 hafta sürecek. Ulus Sebze ve Meyve Hali’nin yenileme çalışmaları ise ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

ulus.gif

ÇALIŞMALAR ORTALAMA 25 GÜN SÜRECEK

Tarihi Ankara Ulus Sebze Meyve Hali tadilat çalışmaları bitene kadar esnaf geçici süre ile işlerine devam edemeyecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yenileme çalışmaları ortalama 25 gün sürecek. Daha önce hal esnafının geçici süre kullanmaları için yapılan yere esnaf yeterli olmadığı gerekçesiyle taşınılmamıştı. Bunun üzerine hal esnafı için yapılan, Gölbaşı'ndaki prefabrik binaya taşınacağı söylenmişti. Şu aşamada esnafın nerede çalışmaya devam edeceği merak konusu.

ulus-1.gif

YÜZDE 75 ÇÜRÜK RAPORU

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığınca hazırlanan raporda yüzde 75 çürük çıkması nedeniyle Ulus Hali’nin yıkım kararı alınmıştı. Geçtiğimiz ay hal esnafının yerlerini bırakmak istemediği gerekçesi nedeniyle yenileme çalışmaları bugün itibariyle başladı.

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.