Ankaralıların vazgeçilmez durağı: Atatürk Orman Çiftliği

Ankaralıların vazgeçilmez durağı: Atatürk Orman Çiftliği

Ankaralıların vazgeçilmez adresi olan Atatürk Orman Çiftliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 11 Haziran 2023 saat 02.00 sularında kaydedilen görüntülerde Atatürk Orman Çiftliği'ne gitmek isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturdu

Ankaralıların vazgeçilmez adresi olan Atatürk Orman Çiftliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 11 Haziran 2023 saat 02.00 sularında kaydedilen görüntülerde Atatürk Orman Çiftliği'ne gitmek isteyen vatandaşların yaklaşık 2 kilometre kuyruk oluşturduğu görüldü.

Ankaralıların vazgeçilmez adresi olan Atatürk Orman Çiftliği kokoreç ve köfte ekmek denilince akla ilk gelen yerdir. Özellikle hafta sonu ve akşam saatlerinde hareketlenen Atatürk Orman Çiftliği , tüm Başkentliler tarafından yaz kış tercih edilir.

whatsapp-image-2023-06-11-at-2-16-38-am.jpeg

Ailesi ile Sincan'dan kumpir yemek için geldiklerini, söyleyen Feyzullah Demir, "Atamızın bize mirası olan Atatürk Orman Çiftliği'ne her hafta çoluk çocuğumuzla geliyoruz. Bizim için de bir değişiklik oluyor. Hem yemeğimizi yiyoruz, hem de çocuklarımız parkta oyun oynuyorlar. Buradaki esnafımızın güler yüzlü olması bizi mutlu ediyor" dedi.

DÜĞÜNÜ BİTİRİP KOKOREÇ YEMEYE GELDİLER

Keçiören'de düğün bitiminde kokoreç yemeye geldiklerini ifade eden Polat Kılıç ise, "Bugün düğünümüz vardı. Düğünü bitirdikten sonra arkadaşlarımız ile birlikte Atatürk Orman Çiftliği'ne kokoreç yemeye geldik. Zaten sürekli geliyoruz. Biraz trafik vardı gelirken bayağı zorlandık ama geldiğimize değdi" Diye konuştu.

whatsapp-image-2023-06-11-at-2-16-36-am.jpeg

Atatürk Orman Çiftliği, 1925 yılında Ankara'nın batısında Yenimahalle'de bulunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından parça parça ve farklı bireylerden satın alınan arazi üstünde onun talimatı ile kurulan ve Türk tarımına öncülük eden çiftliktir. 1937 yılında Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanan çiftlik, günümüzde Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe haiz bir kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

whatsapp-image-2023-06-11-at-2-16-37-am.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum