Ankara'nın 5 yılı: Mansur Yavaş soruları yanıtladı

Ankara'nın 5 yılı: Mansur Yavaş soruları yanıtladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçime dair soruları yanıtladı. Yavaş, sonucu böyle beklediğini söyleyerek, "Eylül-ekim aylarında yaptırdığımız anketlerde yüzde 61 çıktı. Bazı anketlerde 65 çıktı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cumhuriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Yavaş seçime dair değerlendirmelerde bulundu.

"BU BELEDİYECİLİK DEĞİL"

Beş yıl boyunca rakiplerine belediyeciliğin sadece asfalt, kaldırım yapmakla olmadığını ve bunun bir belediyecilik olmadığını söyleyerek, "Bu işleri eskiden karayolları yapıyordu. Veya fen işleri zaten yapıyor. Belediye başkanına burada ihtiyaç yok gerçekten. Ben bir de anlamam. Beypazarı’nda ilk seçildiğimde sıcak asfalt, soğuk aslfalt konusunu bilmezdim mesela. Nereden bileyim, mesleğim değil. Bunları zaten teknik ekipler hazırlıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda kavşak mı yapılacak, çözümleri neyse hazırlıyorlar. Bana da sadece bunu yapacağız, ihaleye çıkalım mı diyorlar. Mali hizmetlere soruyorum, uygunsa çıkıyoruz. Bu belediyecilik değil" dedi.

"BELEDİYECİLİK İNSANLARIN DERTLERİYLE DERTLENMEKTİR"

Belediyeciliğin ne olduğu sorusuna insanların dertleriyle dertlenmek olduğunu belirten Yavaş," Belediye başkanı şehirde yaşayan herkesin derdiyle ilgilenecek. Yolda gezerken gözünüz faltaşı gibi açılacak, herhangi bir yerde bir problem gördüğünüzde anında müdahale edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Yavaş konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Siz hem annesiniz hem babasınız, ağabeyisiniz. Evinizde çocuğunuz açsa hemen doyurmaz mısınız, dersini çalışmıyorsa, okula gitmiyorsa bunlar sizi ilgilendirmez mi? Olmuş bir olayı anlatayım: Kırtasiyeci diyor ki, batıyorum. Çok zor durumdayız, bütün AVM’ler kırtasiye satmaya başladı. Başkent Kart’la destek oluyoruz. İki türlü iş yapıyoruz. Bazı belediyeler, “nokta nokta diye belediye” yazan çanta yaptırıyor, belediye başkanının adı yazıyor üzerine, içine defter kalem koyuyor, çocuğa veriyor. Çocuk o şekilde okula gidiyor. Sen daha çocuğu o yaşta damgalıyorsun. Bak bunun ailesi fakir, bak buna belediye vermiş diyorsun. Ezik başlatıyorsun hayata. Biz bunları kaldırdık. Kırtasiye yardımını karta yüklüyoruz. Kırtasiyeciyi düşünmek için de zincir marketlerde geçmiyor bu kart mesela. Bütün yaptığımız kimseyi incitmeden esnafı da ayağa kaldırmak" ifadelerini kullandı.

"BU KÜLTÜRÜ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Gerçek belediyecilik hakkında konuşan Mansur Yavaş, "Kendi açımızdan baktığımda plaket verilmesine hasta oluyorum, rahatsız oluyorum. Makam aracı kullanmıyorum, kendimin abartılmasına kızıyorum. Abartma... Biz bir memuruz, böyle görün. Böyle görmezse sizden bir şey isteyemez, mahallesine, semtine... Halbuki, para benim, bu parayla şunu yap demesini istiyorum. Bu kültürü geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"EL ELE TUTUŞALIM, EKSİKLERİ BERABER GİDERELİM"

Ankara'nın var olan sorularını kaybettiği sekiz ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunarak," Belediye meclisinde de aynı şeyi söyleyeceğim. El ele tutuşalım, eksikleri beraber giderelim. Yapmazsanız da siz bilirsiniz. Ben daha önce teklifi yaptım, kabul etmediler. Etmeyenlerin hepsi gitti. Onlara söylemiştim, sizi halka şikâyet edeceğim diye, elimden tutmadı diye. Onun da karşılığı oldu açıkçası" ifade etti.

"25 YILDA YAPILANDAN DAHA FAZLA YEŞİL ALAN YAPTIK"

İmar rantı konusunda ki soruları da yanıtlayan Yavaş, "Eskiden paftaları yere serip, hangi imar uygulaması nereden ne kadar rant çıkarırım. Bu dönem rant geçmedi buradan. Şimdi de geçmeyecek. Zaten yapacaklar bize gelmiyor. Çünkü bunu yapacaklar imar planı yapan kuruluşlar var oralardan hallediyor. Geçen 25 yılda yapılandan daha fazla yeşil alan yaptık. Atatürk Orman Çiftliği’nde evcil hayvanlar parkı yaza bitiyor, açacağız. Yaptıklarımızın hiçbirinde ticari bir iş yok, bu çok önemli. İnsanlar fark etmiyor, parası olan belki para harcamak istiyor ama olmayan da çocuğunun gözünü kapatıyor. Bu park falan değil, ticari kuruluş gezisi, AVM gezisinden farkı yok geçmiş dönemden kalan bazı parkları. Uzun dönemli de kiraya verilmiş. Bizde böyle bir anlayış yok. Bizim parkımızda çayla sudan başka bir şey yok. Herkes gelecek piknik yapar gibi vakit geçirecek" dedi.

"KAYBETTİKLERİMİZİ DE KAZANABİLİRDİK"

Yavaş, yapılan seçimlerde yüzde 60'lık seçimi bekliyor muydunuz sorusuna," Eylül-ekim aylarında yaptırdığımız anketlerde yüzde 61 çıktı. Bazı anketlerde 65 çıktı. Zaten ilçe anketleri de yaptırdım. Tabii arkadaşları ikna etmek zor oldu. Hemen hepsinde yüzde 50’nin üzerinde çıkıyordum. İkna ettiklerimizi kazandık, ikna edemediklerimizi kaybettik. Aslında kaybedilenlerin hepsi kazanılabilirdik" şeklinde ifadelerini söyledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.