Ankara’nın en büyük parklarına rakip geliyor: İşte Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı

Ankara’nın en büyük parklarına rakip geliyor: İşte Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde, 940 bin metrekarelik alana yapılan “Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı”, Ankara’nın en büyük parkları arasında yer alacak.

Ankara’nın simgelerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile birlikte yeni yapılacak en büyük parklardan biri olarak başkentlilere yeniden sunulacak. Ankara’nın en önemli konumlarından biri olan bu park, başkentliler için birbirinden çeşitli, eğlenebilecekleri ve hoş zaman geçirebilecekleri alanlar sunacak. İşte, Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı...

foto-1.jpg

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin çalıştığı alanda, yürüyüş ve bisiklet yolları, kapalı ve açık toplamda 5 bin 878 araçlık otopark, seyir terasları, şenlik alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, hediyelik eşya dükkânları, bilgilendirme- yönlendirme ve güvenlik kulübeleri, konser alanları ve piknik alanları gibi pek çok donatı yer alacak.

YEŞLİN DE BAŞKENTİ OLACAK

Başkent Ankara’yı, yeşilin de Başkenti yapmak için uğraşan ekipler, park alanını ikiye bölen Ankara Çayı’nı temizlemek için de çalışmalara başladı.

İçerisinde evcil hayvanlar parkının da bulunacağı bu alan, 940 bin metrekarelik yere inşa edilecek ve “Doğal Yaşam Alanı ve Atatürk Çocukları Parkı” adıyla Ankaralıların hizmetine sunulacak.

mansur-yavas.jpg

Doğal Yaşam Alanı ve Atatürk Çocukları Parkı ile ilgili devam eden çalışmaları Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından paylaştı.

Mansur Yavaş, paylaşımında, “Ata Mirasımız Atatürk Orman Çiftliği’ni sizler için hazırlıyoruz. Evcil hayvanlar parkı, spor alanları ve pek çok sosyal donatı ile değerlendirdiğimiz alanda ailelerinizle çok yakında doyasıya vakit geçirebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum