Ankara’nın en iyi liseleri belli oldu: İşte ilk 5

Ankara’nın en iyi liseleri belli oldu: İşte ilk 5

Liselere Geçiş Sınavı sonrası öğrenciler Ankara’nın en iyi okullarını araştırıyor. MEB’in verilerine göre, Ankara Fen Lisesi başkentin en iyi okulu olurken, onu sırasıyla Pursaklar Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Fen Lisesi takip ediyor.

4 Haziran Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası öğrenciler ve velileri başkentin en iyi okullarını araştırmaya koyuldu. Uzun ve yorucu sınav periyodundan sonra kazandıkları puanları en iyi şekilde değerlendirmek isteyen gençler başkentteki en iyi okulları araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 yılı sonrası verilerine göre Ankara’nın en iyi okulları belli oldu. İstatistiklere göre Ankara Fen Lisesi başkentin açık ara en iyi okulu. Onun ardından sırasıyla Pursaklar Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Fen Lisesi geliyor.

İŞTE BAŞKENTİN EN İYİ OKULLARI

Liselere Geçiş Sınavı’nın tamamlanmasıyla beraber öğrenciler ve aileleri büyük bir merakla sınav sonuçlarını beklerken bir yandan da bulundukları şehrin en iyi okullarını araştırıyor. Ankaralı öğrenciler ve aileleri arasında büyük bir merakla beklenen sonuçlar 26 Haziran 2023 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Yüksek taban puanlarıyla öne çıkan okullar, öğrencilerin başarı yolculuğunda önemli birer hedef olarak görülüyor. Sınav sonuçlarını dört gözle bekleyen öğrenciler şimdiden gitmek istedikleri başarılı liseleri araştırmaya başladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre Ankara'nın en iyi liseleri:

ara-004.jpg

ANKARA FEN LİSESİ

Ankara Fen Lisesi, elde ettiği yüksek taban puanıyla başı çekiyor. Uzun yıllardır kalitesini kanıtlamış olan prestijli okul, öğrencilerine mükemmel bir akademik ortam sunmayı sürdürüyor. Bilimsel ve teknolojik alanlardaki başarılarıyla da dikkat çeken Ankara Fen Lisesi, öğrencilerine geniş bir eğitim imkanı sağlıyor. Fen Bilimleri alanında öğrencilere yoğunlaşmış bir eğitim programı sunan okulda matematik, fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji gibi disiplinlere ağırlık veriliyor. Kurum bunlara ek öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda öğrencilerine sosyal bilimler ve dil alanlarına da önem veren geniş bir müfredat sunuyor.

Türkiye Sıralaması: 5

Ankara Sıralaması: 1

İlk Yerleştirme Taban Puanı: 490.46

ara2-003.jpg

PURSAKLAR FEN LİSESİ

Pursaklar Fen Lisesi, Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yer alan ve fen bilimleri alanında öğrencilere eğitim veren bir lise. 2007 yılında kurulan kurum, yüksek taban puanıyla dikkat çeken bir diğer başarılı okul olarak sıralamada yer alıyor. Nitelikli eğitim kadrosu ve modern eğitim olanaklarıyla Pursaklar Fen Lisesi, öğrencilerine bilimsel düşünme becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Türkiye Sıralaması: 15

Ankara Sıralaması: 2

İlk Yerleştirme Taban Puanı: 476.98

ara3.jpg

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

Atatürk Anadolu Lisesi, Ankara'nın en iyi liseleri arasında yerini koruyan bir diğer okul olarak karşımıza çıkıyor. Geniş bir sosyal ve kültürel etkinlik yelpazesine sahip olan bu okul, öğrencilerine sadece akademik başarı değil, aynı zamanda çok yönlü bir gelişim imkanı vadediyor. Okul sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de önem verirken, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için müzik, tiyatro, resim, spor ve çeşitli kulüpler aracılığıyla geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor.

Türkiye Sıralaması: 29

Ankara Sıralaması: 3

İlk Yerleştirme Taban Puanı: 471,33

ara4.jpg

CUMHURİYET FEN LİSESİ

1959 senesinin Kasım ayında Bahçelievler’de açılan ve 1962 öğretim yılında karma liseye dönüştürülen Cumhuriyet Fen Lisesi Ankara'nın en iyi liseleri arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Öğrencilerine zengin bir eğitim programı sunan Cumhuriyet Fen Lisesi akademik başarılarıyla tanınan bir kurum.

Türkiye Sıralaması: 48

Ankara Sıralaması: 4

İlk Yerleştirme Taban Puanı: 466.43

basliksiz-1.jpg

VATANSEVER ŞEHİT TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN FEN LİSESİ

2018-2019 eğitim öğretim yılında açılan Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi Ankara’nın pek çok tarihi lisesini geçerek listede beşinci sırada yer alıyor. Güncel olarak 775 öğrenciye ev sahipliği yapan kurumda 53 öğretmen görev yapıyor.

Türkiye Sıralaması: 50

Ankara Sıralaması: 5

İlk Yerleştirme Taban Puanı: 464.89

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum