Ankara'nın en kalabalık mahalleleri belli oldu! İşte nüfusları

Ankara'nın en kalabalık mahalleleri belli oldu! İşte nüfusları

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en yüksek ikinci nüfusuna sahip olan Ankara, kalabalık mahalleleriyle ön plana çıkıyor. 2024 yılı yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla başkent Ankara’nın mahalle mahalle nüfus sayıları merak ediliyor. İşte o rakamlar…

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Ankara’nın nüfus sayıları mahalle mahalle merak edilmeye başlandı. Başkent Ankara, İstanbul’dan sonra en yüksek nüfus sayısına sahip olması sebebiyle, kalabalık mahalleleri de içerisinde bulunduruyor. İşte başkent Ankara’nın mahalle mahalle nüfus sayıları:

1. ALTINDAĞ KARAPÜRÇEK BAŞI ÇEKİYOR

karapur.jpg

Altındağ ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi, TÜİK’in 2018 nüfus sayım raporuna göre 76 bin 519’luk nüfus sayısıyla başkentin en kalabalık mahallesi oldu. Karapürçek, 12 kilometrelik yüz ölçümüyle büyük bir mahalle olma özelliğini de taşıyor. Karapürçek 76 bin 519’luk nüfusuyla Türkiye genelinde ise en kalabalık mahalleler arasında 9’uncu sıraya yerleşti.

2. TURGUT ÖZAL MAHALLESİ İKİNCİ SIRADA

turgut.jpg

Yenimahalle ilçesinde bulunan Turgut Özal Mahallesi, 48 bin 822’lik nüfusuyla, Karapürçek Mahallesi’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Turgut Özal Mahallesi bu nüfus sayısıyla Türkiye genelinde ise 43’üncü sırada yer almıştır.

3. İLK ÜÇÜN SON SIRASI: KUŞCAĞIZ MAHALLESİ

kuscagiz.jpg

Gelelim ilk üçümüzün son sırasına, Kuşcağız Mahallesi 46 bin 283’lük nüfusuyla Ankara’nın en kalabalık ilçeleri sıralaması listemizde üçüncü sırada kendine yer buluyor.

4. ATAPARK MAHALLESİ

atapark.jpg

Atapark Mahallesi, Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı bir mahalledir. Atapark Mahallesi, 46 bin 205’lik nüfusuyla Ankara’nın en kalabalık mahalleleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır.

5. PINARBAŞI MAHALLESİ

pinarbasi.jpg

Pınarbaşı Mahallesi, Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı bir mahalledir. Pınarbaşı Mahallesi, 44 bin 960’lık nüfusuyla Ankara’nın en kalabalık mahalleleri sıralamamızda beşinci sırada yer almaktadır.

6. YAYLA MAHALLESİ

yayla.jpg

Ankara'nın en kalabalık ilçelerinin başında gelen Keçiören, bir mahallesini daha Ankara'nın en kalabalık mahalleleri listesine sokmayı başardı. Keçiören'de bulunan Yayla Mahallesi, 44 bin 530'luk nüfüsuyla, Ankara'nın en kalabalık mahalleleri listemize, altıncı sıradan girmeyi başardı.

7. ERYAMAN MAHALLESİ: 43 BİN 621

eryaman.jpg

8. AYVALI MAHALLESİ: 41 BİN 270

ayvali.jpg

9. KARDELEN MAHALLESİ: 37 BİN 465

kardelen.jpg​​​​​​​

10. SÜVARİ MAHALLESİ: 36 BİN 272

suvari.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.