Ankara'nın en popüler piknik yeri: Herkes en az bir kere gitmiştir

Ankara'nın en popüler piknik yeri: Herkes en az bir kere gitmiştir

Ankara’da yaşayanlar ya da Ankara’ya bir kez bile yolu düşenler, en az bir kere Mavi Göl’e gitmiştir. Mavi Göl, başkentin en popüler piknik yerlerinden birisidir.

Ankara’nın merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan bu harika yer, 2400 metrekare alanın üzerine kurulmuştur. İçerisinde dev ağaçlar bulunan Mavi Göl, ismini Bayındır Barajı’nın masmavi suyundan alır. Başkentlilerin uğrak noktası olan Mavi Göl, 2005 yılında açılmıştır.

mavi-gol.jpg

İSTER PİKNİK YAPIN İSTER YÜRÜYÜŞ

Mavi Göl doğasıyla ön plana çıkan bir piknik yeridir. Ankaralıların uğrak noktası olan bu harika yerde ister yürüyüş yapın ister ailenizi alıp piknik yapın.

Çok sayıda etkinlik bulunan Mavi Göl’de futbol, basketbol, voleybol gibi sporları yapabileceğiniz sahalar bulunuyor. Çocuklarınız için de çok sayıda oyun alanı bulunmaktadır. Aracınızla gelecekseniz 3 bin 800 araç kapasiteli otoparkı kullanabilirsiniz.

mavi-gol1.jpg

HARİKA GÖL MANZARASI

Ankara’da ailenizle gidip rahat rahat oturabileceğiniz sayılı yerlerden olan Mavi Göl harika manzarasıyla ön plana çıkıyor. Denize hasret Ankaralılar, Mavi Göl tam size göre. Özellikle hafta sonları dolup taşan Mavi Göl, çevre temizliğiyle de dikkat çekiyor. Temiz havası ve harika yeşillikleriyle de tam başkentlilere göre bir piknik alanı.

yunus.jpg

GÖL ÜSTÜNDE TEKNE GEZİNTİSİ

Yelkenli yunus teknelerine binerek Mavi Göl’ün üstünde harika anlara yaşayabilirsiniz. Yunus tekneleri kendiniz sürerek istediğiniz gibi göl üstünde gezintiye çıkabilirsiniz. Karşı iskeleye geçerek gölden balık bile tutabilirsiniz.

MAVİ GÖL’E NASIL GİDİLİR

Kendi aracınız ile gidecekseniz, Samsun yolundan Kırıkkale'ye doğru giderken, Mamak'taki yeni kapıdan çıkınca, 5 kilometre ilerde yolun sağında bulunmaktadır. Toplu taşıma aracı ile Dikimevi veya Kızılay'dan 355 Kıbrıs Köyü otobüslerine binebilirsiniz. Dolmuş ile gidecekseniz, Ulus veya Mamak'tan Kayaş Otoban dolmuşlarına binerek yaklaşık yarım saat sonra Mavi Göl'e ulaşabilirsiniz. Mavi Göl'e girişte 20 TL ücretlendirme bulunurken, barbekü harici mangal yakmak yasaktır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum