Ankara’nın göbeğinde başıboş bir altgeçit: Tehlikeye davetiye çıkarıyor!

Ankara’nın göbeğinde başıboş bir altgeçit: Tehlikeye davetiye çıkarıyor!

İbni Sina Hastanesi’nin Talatpaşa Bulvarı girişinde bulunan alt geçit kaderine terk edilmiş durumda. Evsizlerin ve uyuşturucu madde kullananların mesken edindiği alt geçit, binlerce Ankaralının kullandığı güzergahta tehlike saçıyor.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan, Ankara’nın köklü hastanelerinden bir tanesi olan Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1985 yılından beri aktif olarak faaliyette. Talatpaşa Bulvarı üzerinde, İbni Sina Hastanesi ile hastane idari blokları arasında bulunan yaya alt geçidinin inşaatı 2003 yılında tamamlandı. Aradan geçen 20 yılın ardından evsizlerin ve uyuşturucu madde kullanan kişilerin mesken tuttuğu alt geçit başkente yakışmıyor.

habericialtgecit-001.jpg

YAYDIĞI PİSLİK KOKUSU DA CABASI

Her gün binlerce Ankaralının geçiş güzergahında bulunan alt geçit, vatandaşlar açısından çok büyük tehlike saçıyor. Güvenlik endişelerinin yanı sıra atıl bir durumda bulunmasının sonucu olarak çevreye yoğun bir idrar kokusu yayılıyor.

altgecit4.jpg

Özellikle vatandaşların hastane giriş ve çıkışının hemen dibinde bu yoğun kokuya maruz kalması insan sağlığı açısından da büyük bir tehdit. Hastane personelleri, bu alt geçidi ve alt geçidin 50 metre kadar ilerisinde bulunan ışıkları kullanmak yerine, 2004 yılında hastanenin içerisinden idari blokların ve akademik yerleşkenin bulunduğu alana açılan tüneli kullandıklarını belirtiyor.

altgecit3-002.jpg

Bunun yanı sıra alt geçidin hemen önünde sıklıkla hastaneye gelen vatandaşların ve hastane personelinin kullanmış olduğu dolmuş durağı mevcut. Burada dolmuş bekleyen vatandaşlar hem bu kötü kokuya hem de alt geçidi mesken tutmuş evsizlerin ve uyuşturucu madde kullananların oluşturduğu güvenlik problemlerine maruz kalıyor.

altgecit7.jpg

ISLAH MI EDİLMELİ? KAPATILMALI MI?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan alt geçit vatandaşlar tarafından da tercih edilmiyor. Harabeye dönmüş görüntüsü, yaydığı pis koku ve güvenlik endişelerinin yanı sıra karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar için alternatif olarak, alt geçidin 50 metre ilerisinde trafik ışıkları ve yaya geçidi bulunuyor. Durum böyleyken vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmayan, kendi kaderine terk edilmiş bu alt geçidin akıbeti düşündürüyor. 50 metre ilerisinde trafik ışıklarının ve yaya geçidinin bulunması, bu alt geçidin yeniden düzeltilmesi mi yoksa kapatılması mı gerektiği sorusunu akıllara getiriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.