Ankara'nın göbeğine cami: Kızılay'ın en yoğun noktasına yapılacak

Ankara'nın göbeğine cami: Kızılay'ın en yoğun noktasına yapılacak

Ankara'nın en işlek noktalarından biri olan Kızılay'a yapılacak cami için ihale sonuçlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak cami ve otopark inşaatına harcanacak para belli oldu.

Başkent Ankara'nın en merkezi noktalarından biri olan ve her gün yüz binlerce kişinin uğradığı Kızılay'a yeni camii yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen ihale sonuçlandı. İhale sürecinin ardından yakın zamanda inşaatına başlanması beklenen camiyle ilgili detaylar merak konusu olmuştu. İşte Diyanet Camisi ve Katlı Dolmuş Otoparkı ile ilgili merak edilenler...

cami1.gif

NECATİBEY'E YAPILACAK

ABB tarafından ihaleyi, 254 milyon 421 bin 620 TL bedelle tek geçerli teklifi veren Gökalp Proje Müşavirlik kazandı.

Kızılay'daki Kumrular Caddesi ile Necatibey Caddesi kesişimindeki araziye yapılacak Diyanet Camisi ve Katlı Dolmuş Otoparkı'nın inşasının yakın zamanda başlaması bekleniyor.

cami3.gif

KAFETERYA VE SATIŞ ALANLARI DA OLACAK

İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Diyanet Camisinde yaklaşık 1000 kişinin ibadet edebileceği öğrenildi. Cami ve otopark projesi kapsamında çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları ile 144 dolmuş için park yeri yapılacak.

cami2.gif

2021'DE AÇILMASI PLANLANIYORDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2020'de yaptığı açıklamada caminin, yaklaşık 500 günde tamamlanıp 2021 yılı sonuna kadar ibadete açılmasının planlandığını duyurmuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.