Ankara’nın müthiş doğa güzelliği: Buradan ayrılmak istemeyeceksiniz

Ankara’nın müthiş doğa güzelliği: Buradan ayrılmak istemeyeceksiniz

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Ali Cin Deresi, harika doğa güzellikleriyle göze çarpıyor. Dere kenarında kamp ve piknik yapmak için çok uygun bölgeler bulunuyor. Kampçıların uğrak noktası olan bölge şehir merkezine 1 saat uzaklıkta.

Dünyanın önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Ankara’da tarih yatıyor. Tüm görkemiyle Ankara’nın köşesine kurulmuş Ali Cin Deresi kamp yapmak isteyenlerin ve piknikçilerin dikkatini çekiyor.

Alicin Deresi

ANKARA MERKEZİNE 1 SAAT UZAKLIKTA

Çamlıdere Barajı’nın çıkışında bulunan Ali Cin Deresi, 19’uncu asrın 2’inci yarısında yaşadığı tahmin edilen Cin Ali tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Ancak bir diğer rivayete göre ise Roma döneminde güvenlik amacıyla yapılmış bir yapıt olduğu söyleniyor. Etrafında çok sayıda piknik ve kamp yapacak yeşil alan olduğundan Ankaralı kampçıların uğrak noktası olmuş durumda. İçerisinde bir de kale bulunan Ali Cin Deresi, Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı’na benzerliği sebebiyle ‘Mini Sümela’ olarak da adlandırılıyor. Sümela manastırından tek farkı ise içerisinde herhangi bir dini yapının bulunmaması.

Ali Cin Manastırı

KAMP RUHUNU SONUNA KADAR YAŞAYIN

Doğa ve kamp seven Ankaralılar için uğrak nokta olan Ali Cin Deresi doğal güzellikleri ve yeşil alan çeşitliliği ile göze çarpıyor. Ankara merkezine 95 kilometre uzaklıkta olan tarih kokan bölgede herhangi bir işletme bulunmadığından yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz götürmenizi tavsiye ederiz. Bölgedeki mağaraları keşfe çıkabilir derede yüzebilir veya yürüyüşle kendinizi doğanın eşsiz güzelliğine bırakabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.