Ankara'nın ne kadar içme suyu kaldı? ASKİ açıkladı

Ankara'nın ne kadar içme suyu kaldı? ASKİ açıkladı

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan Başkent Ankara da nasibini alıyor. Ankara’da içme ve kullanma suyu kaynakları alarm veriyor. Ankaralılar suya dikkat, yetkililerden uyarı geldi. Peki Ankara’nın ne kadar içme suyu kaldı, barajlarda doluluk oranı ne?

Son zamanların en kurak kışı yaşanırken, ülke genelinde yaşanan kuraklıktan Başkent Ankara da nasibini aldı-alıyor. Ankara’da içme ve kullanma suyu kaynakları alarm veriyor. Peki Ankara’nın ne kadar içme suyu kaldı, barajlarda doluluk oranı ne? Ankaralılar suya dikkat, yetkililer “tasarruf” konusunda uyarıyor.

ASKİ'DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir ASKİ’nin Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, kente içme ve kullanma suyu sağlayan barajların toplam doluluk oranlarını verip, Başkentlilere “tasarruf çağrısı” yaptı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 27'YE KADAR DÜŞTÜ

18 Ocak 2023 tarihi itibariyle Ankara’da barajların toplam doluluk oranının yüzde 27.32, aktif kullanılabilir su yüzdesinin ise 17.49 olduğunu açıklayan ASKİ Müdürü, Başkentlilere su tasarrufu çağrısında bulundu.

aski-genel-muduru-erdogan-ozturk.jpg

"ÇAĞRIDA BULUNMAK İSTİYORUM"

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yaşanan kuraklığın devam etmesinin herkesi zor durumda bırakacağını göz önünde bulundurmamız gerektiğini ifade ederek “Tam da bu noktada siz değerli hemşerilerimize çağrıda bulunmak istiyorum: Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, özenli, israf etmeden kullanalım. Bizler kurum olarak suyun kaynağında korunması, sağlıklı iletilmesi kayıp kaçağın önlenmesi adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Sizler de suyun tasarrufu konusunda maksimum özeni göstererek, bunu özellikle de çocuklara aşılayarak çabamıza katkı koyabilirsiniz. Amacımız ve hedeflerimiz gelecek nesillere içilebilir ve yeterli su kaynakları bırakmak” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.