Ankara’nın o mahallesine şok! Bir gecede ismi değişti

Ankara’nın o mahallesine şok! Bir gecede ismi değişti

Ankara’da Dikmen Mahallesi’nin ismi değişti. Bir gecede kimsenin haberi olmadan değişen mahallenin ismi ‘Sakarya Mahallesi’ oldu. Değişiklikten mahalle muhtarının bile habersiz olması tepki çekerken, vatandaşlar durumu yargıya taşıdı.

Ankara’nın en ünlü mahallelerinden birisi olan Dikmen Mahallesi, Kurutuluş Savaşı döneminde de önemli bir yer taşır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’ya Dikmen sırtlarından girmişti. Mahallenin adının bir anda ‘Sakarya Mahallesi’ yapılması ve bundan muhtarın bile haberinin olmaması tepki çekti.

sakarya.jpg

GÖREN İNANAMADI

Yıllardır ‘Dikmen Mahallesi’ olarak bilinen mahallenin adının birden Sakarya Mahallesi olduğunu gören vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. Durumdan haberdar olmayan vatandaşlar, ATV’de yer alan habere göre konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

dik.jpg

MUHTARIN BİLE HABERİ YOK

Öte yandan olayda en dikkat çeken konu ise mahalle muhtarının konudan haberdar olmaması. ‘Yukarı Dikmen’ mahallesinin muhtarı Murat Nazlıcan, , "Antalya'ya belediye ile birlikte seminere gitmiştim, orada duydum. Mecbur şuan 'Sakarya' Mahallesi Muhtarı olarak ifade edeceğiz artık kendimizi" ifadelerini kullandı.


 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.