Ankara'nın şifa ve huzur dağıtan ilçesi...

Ankara'nın şifa ve huzur dağıtan ilçesi...

Ayaş, Ankara'nın kaplıcaları ve içmeleri ile ünlü bir ilçesidir. İlçe, doğal güzellikleri, tarihi camileri, göleti, doğası, piknik alanları, Ayaş'ın ünlü dut ve yöresel lezzetlerini satın alabileceğiniz pazarı ve doğa ile baş başa olabileceğiniz köyleri

Ayaş, Ankara'nın kaplıcaları ve içmeleri ile ünlü bir ilçesidir. İlçe, doğal güzellikleri, tarihi camileri, göleti, doğası, piknik alanları, Ayaş'ın ünlü dut ve yöresel lezzetlerini satın alabileceğiniz pazarı ve doğa ile baş başa olabileceğiniz köyleri ile gezilecek ve keşfedilecek yerlerle doludur.

Ayaş, şehir merkezine 60 km uzaklıkta yer almaktadır. İlçe, yerli ve yabancı turistler tarafından daha çok kaplıcaları ve termal tesisleri için tercih edilse de, keyifli bir günübirlik gezi ya da hafta sonu kaçamağı için de ziyaret edilebilir.

Yeşil Karadere Bağları, ilçe merkezinde Hacımemi Mahallesi mevkiinde yer alır ve ilçeye yapılacak bir ziyarette mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir. Ayaş'ın turistik ve simgesel noktalarından biri olan Yeşil Karadere Bağları, özellikle dut ağaçları ile ünlüdür. Küçük bir derenin kıyısında yer alan bu bağlar, doğa yürüyüşleri için de sıklıkla ziyaret edilmektedir.

ayas-piknik-alanlari-1024x565.jpg

Ayaş ziyaretinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında Kirazdibi Göleti de yer almaktadır. Şeyhmuhittin Mahallesi'nde bulunan gölet, ilçe merkezine 4-5 km uzaklıkta yer almaktadır. Doğa ile baş başa olmak, doğa yürüyüşleri yapmak, piknik yapmak ve doğa içinde kamp yapmak için tercih edilebilen Kirazdibi Göleti, her yıl gelenekselleşen Ayaş festivallerinde daha kalabalık olmaktadır.

asartepe-baraji-2049-4d.jpg

Ayaş'ın sokaklarında gezerken gözünüze çarpacak ilk şeylerden biri tarihi konaklarıdır. Geleneksel Türk evleri anlayışını yansıtan mimari özellikleri ile tarihi Ayaş konakları, genellikle iki katlı ahşap ve taş yapılardır. Alt katında ahır ve kiler gibi alanlar ve üst katında salon ve balkon gibi alanlar bulunan bu iki katlı tarihi Ayaş evleri, genel olarak beyaz renkli dış cephelere ve ahşap kafesli pencerelere sahiptir.

ayas-nerede.png

Ayaş'ta Hacımemi mevkiinde bulunan Ayaş Açık Termal Yüzme Havuzu, ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır. Cilt hastalıkları, sindirim, mide, bağırsak hastalıkları, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde tercih edilen Ayaş Açık Termal Yüzme Havuzu, ayrıca seyahat amaçlı ilçeye gelenler tarafından da ziyaret edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum