Ankara'nın simgesi Büyük Çankaya Oteli'nin yeni sahibi belli oldu

Ankara'nın simgesi Büyük Çankaya Oteli'nin yeni sahibi belli oldu

40 yıldır tamamlanamayan ve Ankara’nın tam göbeğinde yer alan o otel, sonunda satıldı. İnşaatına yıllar önce başlanan Büyük Çankaya Oteli’nin yeni sahibi ise duyanları şaşırttı.

Ankara'nın merkezinde bulunan ve 40 yıldır bitmeyen Büyük Çankaya Oteli'nin sahibi belli oldu. İnşaatına yıllar önce başlanan Büyük Çankaya Oteli’nin yeni sahibi ise duyanları şaşırttı.

1984 YILINDA BAŞLANILDI

560 odalı ve içerisinde AVM, toplantı salonları, kongre merkezi ve rekreasyon gibi birçok alan barındıran Ankara Büyük Çankaya Oteli’nin inşaatına 1984 senesinde başlanmıştı. O yıllardan beri inşaatı tam anlamıyla bitirilemeyen bu otel spor camiasının ünlü bir ismine satıldı. Otelin yeni sahibi Beşiktaş’ın eski Başkanı Serdar Bilgili oldu.

Edinilen bilgilere göre, iş insanı Ahmet Hattatın sahibi olduğu Büyük Çankaya Oteli’ni Bilgili Holding'in sahibi Serdar Bilgili satın aldı. Otelin satışını Ahmet Hattat’ın 3 çocuğundan biri olan Füsun Hattat doğruladı. Serdar Biligili konuyla ilgil açıklama yapmazken, otelin ne kadara satın alındığı ise bilinmiyor.

5 CUMHURBAŞKANI, 9 BAŞBAKAN GÖRDÜ

Otelin eski sahibi Ahmet Hattat, Türkiye'nin 80 darbesi sonrası yeniden yapılandığı yıllarda, Başkent Ankara’ya 5 yıldızlı bir otel yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından görevlendirildi. Ahmet Hattat, kendi arazisi olan arsanın üzerine otelin yapımına başladı. Ancak inşaat boyunca birçok zorlukla karşılaştı. Otelin otoparkı nedeniyle 10 yıl boyunca Yargıtay kararı beklemek zorunda kaldı. 2001 yılında Ritz Carlton Oteller Grubu ile otelin işletmesi için ön anlaşma imzaladı. Ancak 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika'daki İkiz kulelerin vurulmasıyla dünyayı saran panik havası, Ritz yöneticilerinin anlaşmadan vazgeçmesine neden oldu. Bu ve benzeri gelişmeler sonucunda inşaatı tamamlanamayan Büyük Çankaya Oteli, 2021 yılında Aareal Bank’a geçti. Bugüne kadar 5 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan ve 13 Genelkurmay Başkanı emekli eden bu otelin geleceği, yeni sahibi Serdar Bilgili’nin nasıl bir proje yapacağına bağlı olarak şekillenecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.