Ankara'nın simgesi Cumhuriyet Kulesi'nin açılış tarihi ertelendi

Ankara'nın simgesi Cumhuriyet Kulesi'nin açılış tarihi ertelendi

Ankara'nın birçok noktasından görülen ve yarım kalan inşaatıyla çok konuşulan Cumhuriyet Kulesi'nin açılış tarihi ertelendi.

Başkent Ankara'nın hemen hemen birçok noktasından görülen ve yarım kalan inşaatıyla yıllarca çok konuşulan Cumhuriyet Kulesi, açılış için gün sayıyordu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, açılış tarihinin ertelendiğini açıkladı. İşte, Cumhuriyet Kulesi'ndeki son durum...

ATAKULE'NİN RAKİBİ

Ankara'nın sembol yapılarından biri olan Atakule'ye rakip olan Cumhuriyet Kulesi'nin, Cumhuriyetin 100'üncü yılını temsil edecek şekilde 29 Ekim'de açılması hedefleniyordu. Temeli 18 Temmuz 2003'te atılan kulenin 20 yıl aradan sonra inşaat çalışmalarına yeniden başlandı.

Turgut Altınok, daha önce yaptığı açıklamalarda, 196 metrelik yüksekliğiyle Cumhuriyet'in 100. yılını temsil edecek olan Cumhuriyet Kulesi'nin 29 Ekim'de açılacağını söylemişti. Çalışmaların sürdüğü kulenin açılışı Kasım ayına ertelendi.

f7lngkrwwaacd58.jpgAÇILIŞ 29 EKİM'E YETİŞMİYOR

Altınok, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda "Hedefimiz 29 Ekim’e yetiştirmekti ancak biraz zor görünüyor. Kasım ayı gibi tamamen açmayı planlıyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında açılmış olacak" dedi.

Turgut Altınok, kulenin içinde hediyelik ve hatıra eşya satış yeri, dönen restoran, kafe, VIP salon, nikah salonu, uzay terası, bilim merkezi, sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, sauna, hamam ve alışveriş merkezi olacağını açıkladı.

Cumhuriyet Kulesi'nde ayrıca aracıyla gelen vatandaşlar için 350 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.