Ankara'nın ünlü AVM'si icradan satılıyor

Ankara'nın ünlü AVM'si icradan satılıyor

Ankara Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Başkentin ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Taurus AVM'yi icradan satılığa çıkardı.

Ankara'nın en kalabalık ilçesi Çankaya'da bulunan, başkentin en ünlü alışveriş merkezlerinden biri icradan satışa çıkarıldı. Ankara Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre, Taurus AVM satılıyor.

DEĞERİ 2.5 MİLYAR TL

Çankaya'nın Karakusunlar mahallesinde bulunan Taurus Alışveriş Merkezi'nin esas değerinin 2 milyar 482 milyon TL olduğu belirtildi.

25 bin 937 metrekare alanı ve 148 adet mağazası bulunan AVM'yi satın almak için ilk artırma tarihleri 22 Mayıs-29 Mayıs olarak açıklandı.

taurus-avm.jpg

İLAN DETAYLARI

İşte ilanın tüm detayları:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup, mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/654 ESAS sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri :

Ankara İl, Çankaya İlçe, KARAKUSUNLAR Mahalle/Köy, 27354 Ada, 1 Parsel, TAURUS AVM'de yer alan 139 adet bağımsız bölüm Nolu Bağımsız Bölüm.

(BAKANLAR KURULU'nun 19/08/2009 tarih ve 12611 YEV.'li "YABANCI GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN TAŞINMAZ VE SINIRLI AYNİ HAK EDİNİMLERİ YASAKLANMIŞTIR." şerhi, vardır.)
Dosyamızdan alınan kıymet takdirini içerir bilirkişi raporuna karşı itiraz edilmesi neticesinde, Ankara 14. İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde görülen itiraz davasında verilen esas değerinin 2.482.000.000,00 TL olarak belirlenmesine, taşınmazın AVM olarak bütün şekilde satılmasına dair ilam kararına esas, bilirkişi raporuna göre;

AVM NİN ÖZELLİKLERİ

TAURUS ALIŞVERİŞ MERKEZİ, 25937 m² alanlı 27354 ada 1 parsel üzerinde B blokta kurulmuştur. Betonarme karkas tarzında inşa edilmiş alışveriş merkezi Ekim 2013 tarihinde hizmete başlamıştır. Alışveriş Merkezi, şehir içinde ekonomik olarak orta – üst gelir grubuna hitaben merkezi konumdadır. Taurus Ankara Alışveriş Merkezi, Konya Yolunun batısında, Malazgirt Bulvarı, Mevlana Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinin çevrelediği alanda yer almakta olup, alışveriş merkezine rahatlıkla erişim sağlanabilmektedir. Bulunduğu konum itibariyle ulaşılabilirliği ve reklamasyonu yüksek konumdadır. Toplu taşıma ve özel araçlar ile erişimi kolaylıkla sağlanabilmektedir. Dış cephe üzerinde çeşitli mağazalara ait reklam panoları mevcuttur. AVM de 148 adet mağaza bulunmaktadır. Binanın Mevlana Bulvarı ve Muhsin Yazıoğlu Caddesi yönünde girişler bulunmaktadır. Ana girişler cam kaplama ile kaplıdır. Binanın dış cephelerinde traverten kaplama, tuğla kaplama, renkli ısı yalıtımlı dış cephe sıvası ve farklı malzemeler ile kaplanmıştır. Alışveriş merkezinde 10 tane ATM noktası bulunmakta ve 3 tanesi boştur. Binada Telekom, Turkcell ve Vodafone operatörlerine ait 3 adet baz istasyonu mevcuttur. Mağazalarda fancoil ile ortak alanlar Chiller sistemleri ile ısıtma ve soğutma sağlanmaktadır. Alışveriş merkezinde Chiller iklimlendirme sistemi, yangın algıma, söndürme sistemi, hidrofor sistemi, ses sistemi CC TV sitemi ve akıllı otomasyon sistemi mevcuttur. AVM nin toplam kapalı alanı 138.034 m², kiralanabilir alanı 42430 m² olup, doluluk oranı 2023 yılı itibariyle alan bazlı ortalama 94,06 % olarak tespit edilmiştir. Alışveriş merkezinde, zeminler, otopark alanlarında vakumlu beton, wc’lerde seramik - mermer, hipermarkette sertleştirilmiş epoksi kaplama, elektro marketlerde halı kaplama, ortak mekanlarda ise seramik, granit-mermer kaplamadır. Taşınmaz içerisinde bulunan mağaza ve kafelerin iç mekanları işletme sahipleri tarafından farklı özellikte, kaliteli malzeme ve işçilikle dekore edilmiştir. Çatının bir bölümü, içeriye ışık girişini sağlamak amacıyla cam kaplama biçiminde inşa edilmiştir. AVM içerisinde tavanlar gömme spot aydınlatmalıdır. Yer yer farklı dekoratif malzemeler kullanılmıştır. Elektronik otopark yönlendirme sistemi, tüm elektrik ve mekanik sistemleri kontrol eden otomasyon sistemi, otopark egzoz emisyon gazı boşaltma sistemi, yangın söndürme ve alarm sistemi, otomatik sensörlü kapı sistemi gibi birçok mekanik ve otomasyon sistemi mevcuttur.

BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİN ÖZELLİKLERİ;

Tapu tescilinde ve kat irtifakına esas mimari projede 139 adet bağımsız bölüm mevcuttur. Ancak; yerinde alışveriş merkezi bir bütün olarak kullanılmakta ve yapı kullanma izin belgesi almıştır. 139 adet bağımsız bölümler özelliklerini yitirmiş durumdadır. Alışveriş merkezinin en son tarihli ve iskana esas tadilat mimari projeye göre yeniden kat irtifakının kurulması gerekmektedir. Kat irtifakına esas 27.01.2011 tarihli tadilat mimari projeye göre taşınmazların alanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bağımsız bölümler proje özelliklerini yitirmiş olup, bazıları AVM nin ortak alanı, bazıları birkaç dükkanın birleşimi + ortak alanlar ile birlikte kullanımına denk gelmektedir.
Mevcut durumda kat irtifakına esas tapu projesinden tamamen farklı olacak şekilde bağımsızların sayısında farklıkların olduğu, mülkiyet sınırlarında farklıkların olduğu, tek başlarına niteliklerini kaybettikleri ve komple AVM bütününde kullanıldıkları görülmüştür. Belediyede bulunan 08.07.2013 tarihli son tadilat projesinin Tapuya tescil edilmesi gerekmektedir. Bağımsız bölümlerinin özelliklerinin yitirmesinden dolayı 08.07.2013 tarihli ve iskana esas tadilat mimari proje esas alınarak gelir yöntemi ve maliyet yönteminden tespit edilen değerler, bağımsız bölüm bazında arsa payları oranında dağıtılarak değerleri tespit edilmiştir. (Taşınmazın geniş evsafı dosyada ve satış ilanı ekinde mevcut mahkeme bilirkişi raporunda açıklanmıştır.)

Adresi : Balgat Semti, İşçi Blokları Mahallesi, Mevlana Bulvarı, No.190/B Blok Adresinde Taurus Avm'De Yer Alan 139 Adet Bağımsız Bölüm Çankaya / ANKARA
Yüzölçümü : 25.937 m2
İmar Durumu : Var (Taşınmazın geniş evsafı dosyada ve elektronik ortamda yayımlanan satış ilanı ekinde mevcut mahkeme bilirkişi raporunda açıklanmıştır.)
Kıymeti : 2.482.000.000,00 TL
KDV Oranı : %20 Kaydındaki Şerhler:

BAKANLAR KURULU'nun 19/08/2009 tarih ve 12611 YEV.'li "YABANCI GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN TAŞINMAZ VE SINIRLI AYNİ HAK EDİNİMLERİ YASAKLANMIŞTIR." şerhi,

TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA TİCARET VE GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ'nin 12/05/2011 tarih ve 25528 YEV.'li "17.739.326 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. (TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA TİCARET VE GIDA SANAYİ.A.Ş LEHİNE 10 YIL MÜDDETLE 7.824.332 .EURO BEDELLE KİRA ŞERHİ VARDIR." şerhi,

TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ'nin 13/08/2013 tarih ve 44846 YEV.'li " 99 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. ( TEDAŞ LEHİNE 99 YILLIĞINA KİRA ŞERHİ. " şerhi,

29/08/2011 tarihli "yönetim planı" şerhi,

Kamu haczi,

Artırma Bilgileri :

1. Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 22/05/2024 - 11:05
Bitiş Tarih ve Saati : 29/05/2024 - 11:05

2. Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 19/06/2024 - 11:05
Bitiş Tarih ve Saati : 26/06/2024 - 11:05

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.