Ankara’nın yeraltı şehri: Mahkeme Ağacin Köyü

Ankara’nın yeraltı şehri: Mahkeme Ağacin Köyü

Ankara’da keşfedilmeyi bekleyen bir yeraltı şehri var. Kızılcahamam’da bulunan Mahkeme Ağacin Köyü, 2 bin yıllık tarihiyle ön plana çıkıyor. Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen yeraltı şehri, zamanında kilise olarak kullanılmış.

Ankara tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehirdir. Bunların en eskiye dayananlarından olan Mahkeme Ağacin Köyü, Kızılcahamam’da keşfedilmeyi bekliyor. Çok sayıda kişi tarafından bilinmeyen bu tarihi yer, 2011 yılında temizlenerek ziyarete açılmıştır.

mahkeme-2.jpg

2 BİN YILLIK KADİM TARİH

Geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanan bu tarihi yer, Roma İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Dönemim Hristiyanları burayı kilise olarak kullanmıştır. Bölgeye gereken ilginin gösterilmediğini belirten çevre halkı, turizmin geliştirilmesi konusunda kendilerine yardım edilmesini istiyor.

mahkeme-3.jpg

Birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Mahkeme Ağacin Köyü, yeraltı şehrinin duvarları adeta sanat eserleri ile dolu. Zamanında Hristiyanların yapmış olduğu mağara sanatı burada çok sayıda bulunuyor.

mahkeme-4.jpg

DEĞER GÖRMEYEN YERALTI ŞEHRİ

Çevre halkı burada yatan tarihin değer görmediğini düşünüyor. Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişi bulunan Mahkeme Ağacin Köyü, çoğu başkentli tarafından bilinmiyor bile. 2011 yapılan temizlik çalışmalarının ardından herhangi bir çalışma yapılmayan bu tarihi yer, ziyaretçilerini bekliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.