Ankara’ya gelen öğrenciler AŞTİ’nin yüzünü güldürdü

Ankara’ya gelen öğrenciler AŞTİ’nin yüzünü güldürdü

Üniversitelerin eğitim ve öğretime başlamasıyla başkent Ankara yeniden hareketlenmeye başladı. Hareketlenen noktaların başında ise şehirlerarası otobüs terminali geldi. İşletmeciler, “işlerimiz açılmaya başladı” dedi.

Ankara’da 8’i devlet olmak üzere toplamda 13 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerde okuyan 300 binden fazla öğrenci, geride bıraktığımız iki hafta itibariyle Ankara’ya geldi. Ankara’da iki hafta boyunca, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ), Yüksek Hızlı Tren Garı (YHT) ve Esenboğa Havalimanı gibi noktalarda hareketlilik yaşandı. Yoğunluğun fazla olduğu yer ise AŞTİ oldu. Şubat ayından beri iş yapamadıklarını belirten işletmeciler, iki haftada pek çok ek sefer koyduklarını dile getirdi. Öğrencinin otobüs sektörü için vazgeçilmez olduğunu ifade eden işletmeci Berkay Töre, “Öğrenciler olmazsa, bu sektör batar. Okulların tekrar kapanma senaryosu bizi bitirir” dedi.

asti-4.jpg

ANKARA İÇİN UĞRAK NOKTASI: BATI KARADENİZ

Şehirlerarası otobüs sektöründeki hareketliliği İlk Sayfa Gazetesi’ne özel değerlendiren Berkay Töre, Ankara ve AŞTİ’nin uğrak limanının Batı Karadeniz şehirleri olduğunu söyledi. Bartın, Düzce, Kastamonu, Çankırı ve Bolu gibi şehirlere otobüs yoğunluğu yaşandığının altını çizen Töre, “Artık jafta sonları çok yoğun geçecek. Çünkü Ankara’ya yakın şehirlerde özellikle de Batı Karadeniz şehirlerinde yaşayan öğrenciler, cuma günü memleketlerine gidip pazar günleri geri dönüyor. Normal günde iki araba giderken, hafta sonlarına ek seferler koyuyoruz” diye konuştu.

asti-1.jpg

“ESKİŞEHİR BİTTİ, KONYA CAN ÇEKİŞİYOR”

Ankara’ya gelen öğrencilerin yanı sıra Ankara’dan çevre illere okul için giden öğrencilere atıfta bulunan Berkay Töre, Yüksek Hızlı Trenlere dikkat çekti. Hızlı trenin gittiği şehirlerde işlerin çok azaldığını belirten Töre, şu ifadeleri kullandı:

“Hızlı tren seferlerinin gerçekleştiği şehirlerde işler oldukça azaldı. Özellikle de Eskişehir ve Konya gibi… Öyle ki Eskişehir zaten bitti. Konya da can çekişiyor. Yakında oraya da seferler durur.”

asti-5.jpg

OKULLARIN KAPANMASI SEKTÖRÜN SONU OLUR

Okulların açılması nedeniyle son iki haftadır hareketlenen şehirlerarası otobüs sektörünün geleceğinin öğrencilerde olduğunu vurgulayan Berkay Töre, öğrenciler olmasa işlerin sıkıntılı geçeceğini aktardı. Konuyla ilgili konuşan Töre, “Otobüs sektörünü ayakta tutan tek şey okullardır. Okulların olası kapanması durumunda çok büyük sıkıntı yaşanabilir. Senede iki bayram yeterli kalmaz” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.