Ankara'ya getirilen kuduz köpekler karantinaya alındı

Ankara'ya getirilen kuduz köpekler karantinaya alındı

“Köpekvelisii” Buket Özgünlü tarafından Ankara’ya getirildiği iddia edilen “kuduz” riskli köpeklerin yeri tespit edilerek karantinaya alındı. Aralarında Özgünlü’nün de bulunduğu; hayvanları Ankara’ya getiren ve yönlendiren kişiler ise yakalandı.

Sosyal medyada “köpekvelisii” kullanıcı adıyla tanınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü’nün Şanlıurfa’dan getirdiği iddia edilen kuduz riskli köpeklerle ilgili harekete geçen Ankara Valiliği yaptığı açıklamada hayvanların yerini tespit edilerek karantinaya alındığını ve Buket Özgünlü dahil hayvanları getiren ve Ankara’ya yönlendiren kişilerin gözaltına alındığını açıkladı. Mahkemeye çıkartılan Buket Özgünlü tutuklanırken beraberindeki bir kişi serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz vakalarının ardından sosyal medya hesabından bölgeye gittiğini açıklayan “köpekvelisii” kullanıcı adlı Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü’nün yayınladığı videoda “Şu anda toplam 35’e yakın sokak hayvanı aldık. 3 tane de yasaklı ırk. Hastaydı onları aldık. Onlar da aracımıza yüklendi. Hepsi Ankara’ya doğru yola çıktı. Kliniklere girişleri yapılıp kısırlaştırılıp tedavileri olacak. Böyle kısa bir bilgi vermek istedim. Şimdi başka bir ilçeye geçiyorum. Bilgi vermek istemiyorum. Çünkü gittiğimizde hazırlıklı olmalarını istemediğim için” dedi. Gündem olan videonun ardından kuduz riskli köpekleri Ankara’ya getirdiği iddia edilen Buket Özgünlü için Ankara Valiliği harekete geçti. Valilik ve Emniyet kuvvetlerinin çalışmaları sonucu yakalanan Buket Özgünlü ve beraberindeki kişiler gözaltına alındı.Mahkemeye çıkartılan Buket Özgünlü tutuklanırken beraberindeki bir kişi serbest bırakıldı.

3-006.jpg

HAYVANLAR KARANTİNADA

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, “İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

2-004.jpg

KUDUZ DEĞİLLER

Dernek Başkanı Buket Özgünlü gündeme gelen Ankara’da kuduz riski iddiası üzerine sosyal medya hesabından “Demet” adlı arkadaşı aracılığıyla yaptığı paylaşımda kuduz köpeklerin teslim alınamayacağını ve hepsinin sahiplendirme tutanaklarının bulunduğunu belirterek, “Bizim canları aldığımız barınak karantina bölgesine ait barınak değildi. Biz buna rağmen çeşitli hastalıkları olduğu için hepsini tek bir klinikte karantina altına aldırdık. Süreçleri sonlanana kadar karantinada kalacaklar” ifadesini kullandı.

4-004.jpg

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olaylarında Eyyübiye ilçesinde 2 mahalle karantinaya alındı. Ardından yaşanan gelişmelerde; kuduz olaylarının ardından ildeki sokak köpeklerinin işkenceye uğradığı ve katledildiği iddiaları ortaya atıldı. Şanlıurfa Valiliği ise iddiaları yalanladı. Sosyal medyada gündeme gelen konunun ardından Yaşama Tutunan Patiler Deneği Başkanı Buket Özgünlü Pazar günü gece saatlerinde Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktığını açıklamıştı.

Kaynak:İlksayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.