Ankara'ya yeni meydan: Cazibe merkezi olacak

Ankara'ya yeni meydan: Cazibe merkezi olacak

Kızılay ve Sıhhiye arasında öğrenciler için hayata geçirilen Zafer Meydanı Projesi’nin çalışmaları hızla devam ediyor. Projede yenileme ve çevre düzenleme aşamasına geçildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kızılay ve Sıhhiye arasında öğrenciler için yapılan Zafer Meydanı Projesi’nin çalışmaları hızla devam ediyor. İçinde Zafer Çarşısı’nı da bulunduran projenin, belediye yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki aylarda tamamen bitirilmesi hedefleniyor. ­Haziran ayında büyük çoğunluğunun bitmesi planlanan projede sosyal alanları oluşturacak yerlerin belirginleştiği ve ana binanın yenileme çalışmalarının hızla devam ettiği görüldü. İşçiler tarafından yenileme çalışmaları devam ederken iş makineleri tarafından da çevre düzenlemesi yapılıyor.

3 bin 700 metrekarelik açık alana sahip olan proje, öğrenciler için amfi ve peyzaj alanlarıyla donatılacak. Toplam 5 bin 440 metrekarelik proje ile başkente çeşitli sosyal alanlar kazandırılarak büyük bir cazibe merkezi haline getirmek hedefleniyor.

meydan.jpg

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Kızılay ve Sıhhiye arasında öğrencilerin kullanımı için yapılan projenin çalışmaları hızla devam ediyor. Yenileme çalışmalarının aralıksız sürdüğü proje alanında öğrencilerin kullanacağı sosyal alanları oluşturan yerler belirgin hale geldi. Alanda iş makineleri yoğun bir şekilde çalışarak çevre düzenleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

Aynı zamanda, belediye işçileri ana binada kapsamlı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Hem iç mekanlarda hem de dış alanlarda hummalı bir çalışma sürerken, proje tamamlandığında modern ve kullanışlı sosyal alanlar oluşturulmuş olacak.

zafer-carsisi.jpg

ÇOĞU BİTİYOR

Belediye yetkilileri, projenin büyük bir kısmının haziran ayında tamamlanmasının planlandığını belirtti. Projede yer alan 3 bin 700 metrekarelik açık alan, öğrenciler için amfi ve peyzaj alanları ile donatılacak. Proje ekibi, önümüzdeki aylarda alanın tamamının yenileme çalışmaları bitirilerek öğrencilerin hizmetine sunulmasını amaçlıyor.

zafer.jpg

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın 5 bin 440 metrekarelik alanda gerçekleştirdiği projeyle başkent, çeşitli sosyal alanlara kavuşacak. Proje kapsamında sesli kütüphane, sergi alanları, çalışma ve dinlenme alanları, kafeterya, öğrenci etkinlik merkezi binası, etkinlik amfisi, süreli ve süresiz sergi alanı, seminer alanı, ortak ve bireysel çalışma alanları ile kentsel teras yer alacak. Zafer Çarşısı ile Zafer Parkı'nı birbirine bağlayan Zafer Meydanı, açık meydan ve etkinlik amfisini barındıran büyük bir cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum