Ankara’ya yeni nefes: ABB’den başkentlilere müjde

Ankara’ya yeni nefes: ABB’den başkentlilere müjde

Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle'deki Demetevler Parkı’nın içerisinde atıl halde bulunan lunapark alanını yeni bir sosyal tesise dönüştürdü. 12 bin metrekarelik alana kurulan Yaşam Demeti Parkı, başkentlilere nefes aldıracak.

Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle ilçesindeki Demetevler Parkı’nın içerisinde atıl halde bulunan lunapark alanını vatandaşların istediği üzerine yeni bir sosyal tesise dönüştürdü. 9 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik alana kurulan Yaşam Demeti Parkı, başkentlilere nefes aldıracak.

yasam-alani.jpg

YENİLENEREK KULLANIMA AÇILDI

Yenimahalle ilçesinde bulunan Demetevler Parkı’nın içerisinde bulunan lunapark, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileyerek başkentliler için yeni bir sosyal tesis haline getirildi. Park içerisinde; gençlik merkezi, basketbol sahası, BelPa Kafe, kreş, yaşlılar lokali, tenis kortu, futbol sahası, fitness alanı, çocuk oyun alanı ve masa tenisi alanı yer alıyor.

yasam-alani-3.jpg

“SPOR ALANI HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Burası Ankara’mıza kazandırdığımız Yaşam Demeti… Kreş, Belpa Kafe, Emekliler Lokali, kütüphane ve birçok spor alanı hemşehrilerimizi bekliyor” dedi.

ruvyda.jpg

12 BİN METREKARELİK ALANA KURULU

7’den 70’e her yaş grubuna hitap ettiğini ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak yapıldığını söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Peyzaj Mimarı Gül Akkaya şunları aktardı:

“Yaşam Demeti 12 bin metrekarelik alana kurulu. İçerisinde 9 bin metrekarelik yeşil alanımız ve 500 tane ağacımız mevcut. Gençlik merkezi, emekliler lokali, BelPa Kafe, çocuk etkinlik alanı bulunmakta. Bu alan eskiden Demetevler Parkı içerisine kurulmuş olan lunaparkın yeriydi. Çok atıl bir durumdaydı. Bölge halkımızdan da çok ciddi problemler yaşandığına dair şikâyetler alıyorduk. Biz de bu alanı Yaşam Demeti’ne çevirmeye karar verdik. Çevre Koruma Daire Başkanlığımız, Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız, Kent Estetik Daire Başkanlığımız, ve BelPaile yaklaşık olarak 17 milyon 500 TL’lik kendi belediye bünyemizde yaptığımız bir parka dönüştürdük ve parkı halkımızın kullanımına armağan ettik.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.