Anne ve babaları terk etmiş pislik içinde yaşayan 3 çocuk koruma altına alındı

Anne ve babaları terk etmiş pislik içinde yaşayan 3 çocuk koruma altına alındı

İstanbul Eyüpsultan’da anneleri ve babalarını terk ettiği öğrenilen 3,4 ve 7 yaşında 3 çocuk çöp dolu evde bulundu.

Eyüpsultan Rami Mahallesi Havuzbaşı Sokak’taki bir evden etrafa kötü kokular yayılması ve 3 çocuğun evde tek yaşadığının ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri adrese gitti. Ekiplerin kontrolleri üzerine evde 7 yaşındaki R.S, 4 yaşındaki E.C.S. ve 3 yaşındaki U.S. isimli çocukların çöp dolu evde yalnız yaşadıkları belirlendi. 4 yaşındaki E.C.S. ve 3 yaşındaki U.S.’nin üstlerinin çıplak olduğu görüldü. Kıyafetleri giydirilen 3 kardeş daha sonra Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Sağlık durumları iyi olan çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

sozde-anne-baba.jpg

ANNE VE BABALARI TERK ETMİŞ

Çocukların annesi Merve S’nin ise 1 ay önce evi terk ettiği belirlenirken, babalarının ise eve zaman zaman uğradığı tespit edildi. Eyüpsultan Aile İçi Büro Amirliği'ne işlemleri tamamlanan Ahmet S. ve Merve S. daha sonra adliyeye sevk edildiler. Anne ve baba ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

adamsssss.jpg

“EVİN ÇÖPTEN FARKI YOKTU”

Mahalle sakinlerinden Oktay Kışla çocukların yaşadığı evin çöpten bir farkı olmadığını belirterek, "Detaylı bir bilgim yok fakat babayı buralarda görüyorduk. Kurye şirketinde çalışıyordu. Koku buraya kadar gelmiyordu fakat alt kattaki komşular duyuyordu. Evin halini internetten gördük. Evin içi çöp gibiydi. Ambulans geldi çocukları aldı götürdü" ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.