Ara tatil ne zaman? Nisan'daki ikinci ara tatil iptal mi?

Ara tatil ne zaman? Nisan'daki ikinci ara tatil iptal mi?

Yarıyıl tatilinin deprem nedeniyle 2 hafta uzatılması ikinci ara tatil iptal mi, Nisan tatili olacak mı, ara tatil olacak mı sorularını gündeme getirdi. Peki ikinci ara tatil ne zaman? Ara tatil olacak mı? Milli Eğitim’den açıklama bekleniyor.

15 tatilin deprem nedeniyle 2 hafta uzatılmasının ardından okullar ikinci döneme 20 Şubat itibariyle başladı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 20 Şubat’a kadar ki süreçte 2 haftalık bir kayıp sözkonusu.

Peki yarıyıl tatilinin deprem nedeniyle 2 hafta uzatılmasıyla oluşan 2 haftalık kayıp nasıl telafi edilecek?

Soru soruyu açtı ve Nisan tatili olacak mı, ara tatil ne zaman? Peki ikinci ara tatil iptal mi, ara tatil olacak mı sorularını gündeme getirdi. Evet ikinci ara tatil iptal mi? Ara tatil olacak mı? Veliler bu konularda Milli Eğitim’den açıklama bekliyor.

-Okullarda ikinci ara tatil ne zaman?

Milli Eğitim’in 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre, okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılacak.

-İkinci ara tatil iptal mi, ara tatil olacak mı?

Deprem nedeniyle 15 tatilin uzatılmasıyla oluşan 2 haftalık kaybın telafisi amacıyla ikinci dönem ara tatilinin iptal edilebileceği haberleri basında yer almış, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyordu.

MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikinci ara tatil ne zaman sorusunun cevabınde değişiklik yok. Yani, takvimde yer aldığı şekliyle 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek.

-Okulların kapanış tarihi uzatılacak mı?

Yine 2 haftalık kaybın telafisi amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sona ereceği tarih olan 16 Haziran 2023 Cuma gününün birkaç hafta uzatılabileceği de ihtimaller araszında gösteriliyor. Bu konuda da Milli Eğitim’den açıklama bekleniyor.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.