Araba fiyatları düşer mi? 2023 ikinci el araba fiyatları düşer mi?

Araba fiyatları düşer mi? 2023 ikinci el araba fiyatları düşer mi?

Araba fiyatları düşer mi? 2023 ikinci el araba fiyatları düşer mi? Soruları insanlar tarafından merak ediliyor. ÖTV indirimi yerine matrah indirimi yapılacağını belirten Bakan Nebati, bu hamlenin araç fiyatlarını düşüreceğini belirtti. İşte detaylar.

Araba almak isteyen vatandaşlar yoğun olarak araba fiyatlarının akıbetini merak ediyor. Dünyada gerçekleşen olaylar ülkemizdeki fiyatlara olumsuz yönde etki ediyor. Özellikle araba almak isteyen kullanıcılar, araba fiyatları düşer mi? 2023 ikinci el araba fiyatları düşer mi sorularının cevaplarını arıyor. İşte tüm bu soruların cevapları.

SEÇİM ARABA FİYATLARINI NASIL ETKİLER?

Yüksek enflasyon sebebiyle sıfır araç fiyatlarının sürekli artışta olması ve bu artışın ikinci el araç fiyatlarını etkilemesi ülkemizin önemli sorunlarından birisi. Seçim öncesi artan talep seçimin sonrasında da artacak gibi duruyor. Seçim sonrası süreçte fiyatların iyice artacağını düşünen tüketiciler, bir an önce otomobil alarak paralarını kullanmak istiyor.

ARABA FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Piyasanın önde gelenleri fiyatların düşürülebilmesi için daha somut adım atılması gerektiğini ve yapılan matrah düşüşlerinin fiyatları aşağı çekme konusunda herhangi bir yardımı olmadı konusunda uzlaşıyor. Döviz kurlarının öneminden bahseden uzmanlar, kur düşmedikçe araba fiyatlarının da düşmesinin çok zor olduğu kanaatinde. İkinci el araçlarda ise yeni yıla yaklaştıkça bir hareket söz konusu. Vatandaş yeni yılda fiyatların artacağını düşünerek araba pazarlarına akın ediyor. Vatandaş özellikle ikinci el araba fiyatlarının artışından rahatsızlık duyuyor. İkinci el araç fiyatlarında herhangi bir düşüş beklenmezken aksine fiyatların artışa geçmesi öngörülüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.