Araç muayenesinde süre değişti: Zorunluluk kaldırıldı

Araç muayenesinde süre değişti: Zorunluluk kaldırıldı

Milyonlarca araç sahibi yakından ilgilendiren araç muayenesi ile ilgili yeni bir karar alındı. TÜVTÜRK, sürenin değiştiğini ve zorunluluğun kaldırıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'de her yıl 10 milyondan fazla aracın yaptırdığı araç muayenesiyle ilgili yeni bir karar alındı. TÜVTÜRK, araç muayeneleri ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, muayenede süre değişti. İşte detaylar...

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre TÜVTÜRK, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasını yasaklarken, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığını belirtti.

2023'TE 12 MİLYON MUAYENE

Geçen yıl 12 milyon 458 bin 643 araç muayene edildi. Söz konusu araçların 8 milyon 847 bin 875'inin hafif kusurlu, 3 milyon 220 bin 984'ünün ağır kusurlu, 148 bin 314'ünün emniyetsiz, 241 bin 470'inin kusursuz olduğu belirlendi.

Muayeneden geçemeyen araçlarda en çok tespit edilen kusurlar; fren sistemleri, kuvvetleri ve lambaları, emniyet kemerleri, geri vites lambası, ön fren hortumları, yakıt sistemleri, yolcu araçlarının koltukları oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.