Araç satışında ‘Sazan sarmalı’: 495 bin lira dolandırdılar

Araç satışında ‘Sazan sarmalı’: 495 bin lira dolandırdılar

Sakarya’da aracını satmak isteyen bir satıcı ile başka bir alıcı ‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıldı. 495 bin 500 lira dolandıran 2 şüpheli parayı çekmek isterken Mersin’de yakalandı.

Sakarya’da otomobilini satan G.K.'ye ulaşıp anlaşan Aziz Ş. ile Salim D., satın almak için araç arayan R.T.K.'ye kendilerini satıcı olarak tanıttı. Şüpheliler, aracın satışı için R.T.K. ile anlaşma sağladı. Satıcı G.K.'ye kendilerinin başka şehirde olduklarını aracı bir başkasının teslim alacağını söyleyen şüpheliler, R.T.K. ile G.K.'nin noterde buluşmasını sağladı. Şüpheliler, satış işlemi sırasında irtibatta oldukları R.T.K.'den aracın satış bedelini, kendi hesaplarına yatırmasını talep etti. R.T.K., 495 bin 500 lirayı şüphelilerin hesabına gönderdi. Bu sırada alıcı ve satıcı kendi aralarında konuşurken dolandırıldıklarını anlayınca polise şikayette bulundu. Tarafların şikayeti üzerine polis ekipleri harekete geçti. 'Sazan sarmalı' yöntemini kullanan şüphelilerin Mersin'in Tarsus ilçesinde olduğu tespit edildi.

manss.jpg

PARAYI ÇEKMEK İSTERKEN YAKALANDILAR

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, Şehit Kerim Mahallesi'ndeki bir banka şubesine parayı çekmek için gelen Aziz Ş.'yi yakaladı. Polisler, parayı çektikten sonra Salim D.'ye vereceğini söyleyen Aziz Ş.'yi takibe aldı. Banka içerisinde bekleyen Aziz Ş.'nin yanına gelen Salim D., de yakalandı. Havale edilen paraya banka tarafından bloke konuldu. 'Kasten yaralama' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suç kayıtları bulunan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.