Asgari ücret açıklandı, sosyal medya karıştı: Öğretmenler maaşına zam istiyor

Asgari ücret açıklandı, sosyal medya karıştı: Öğretmenler maaşına zam istiyor

Asgari ücretin açıklanmasının ardından öğretmenler, maaşlarının asgari ücretin 2,5 katı olmaları gerektiği yönünde sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından sosyal medya karıştı. Öğretmenlerin istek ve sorunlarını dile getiren Öğretmenler Sayfası kullanıcı adlı hesap Asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Öğretmen maaşı en az 2,5 asgari ücret yani 42 bin 505 TL olmalıdır şeklinde paylaşımda bulununca vatandaşlardan eleştiri yağmuruna tutuldu. Bazı sosyal medya kullanıcılarından, şaşırtmışlar, memur maaşları hiç olmadığı kadar yüksek seviyede ve yine ağlıyorlar gibi yorumlar geldi.

ogretmendsjdapg.jpg

YİNE AĞLIYORLAR, YİNE AĞLIYORLAR

Öğretmenler sayfası hesabının sosyal medya platformları üzerinden “Asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Öğretmen maaşı en az 2,5 asgari ücret yani 42 bin 505 TL olmalıdır” diyerek açıklamada bulunması üzerine sosyal medya kullanıcıları, şaşırtmışlar, ya hu bir durun ne tuhaf bir topluluk, Bunların da ülkede sadece öğretmenlerin geçim sıkıntısı çekiyor gibi davranmaları da baydı gerçekten. Özel sektörde mühendislik mimarlık maaşları dalga konusu olmuş. Memur maaşları hiç olmadığı kadar yüksek seviyede ve yine ağlıyorlar, yine ağlıyorlar şekilde yorumlarda bulundu.

ogretmenler-sayfasi.jpg

42 BİN TL MAAŞ İSTEMEK SUÇ MU?

Bunun üzerine Öğretmenler Sayfası, “Asgari ücret en düşük maaştır. Yoksulluk sınırı 40 bini geçmişken, 42 bin lira maaş istemek suç mu? Bir ülke ancak eğitimle yükselebilir. Öğretmen’e verdiğin değer kadar eğitimde ileri gidebilirsin. Öğretmenler tabi ki en düşük maaştan çok maaş almalıdır! 2.5 katı demişiz. Çok değil yahu. 10 yıl önce öğretmen maaşı asgari ücretin 3 katı idi! Bu her ülkede böyledir! Böyle olmak zorundadır. Sen öğretmene, doktora, mühendise asgari ücret verirsen kimse okumaz, uğraşmaz. Bazıları yine anlamayacak ama meslek hastalığı işte anlayana kadar anlatmak! Cahiller, troller hariç bize hak veriyor. Bu ülkede çoğu emekçi hak ettiği maaşı almıyor. Burası da öğretmenler sayfası olduğu için öğretmenlerin derdini, isteğini paylaşıyoruz. Saygısızlık yapmayın, hakaret etmeyin, haddinizi bilin!” şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.