Asgari ücrete ara zam olur mu sorusuna Bakan Bilgin’den “gerekmez” cevabı

Asgari ücrete ara zam olur mu sorusuna Bakan Bilgin’den “gerekmez” cevabı

Çalışma Bakanı Bilgin, asgari ücrete 2023 içinde ara zam yapılır mı sorusuna “Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum” cevabını verdi. Bilgin bu düşüncesine gerekçe olarak "Enflasyon düşüyor çünkü" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir tv kanalında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi” sorusu üzerine Bakan Bilgin "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde" dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamaları şöyle:

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM- Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılaşacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.

SÖZLEŞMELİYE KADRO- Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı.

EYT'DEN SON DURUM NE-EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.