Asgari ücretin bölgesel belirlenmesi yeniden gündemde: İşte Konya için konuşulan rakam

Asgari ücretin bölgesel belirlenmesi yeniden gündemde: İşte Konya için konuşulan rakam

Türkiye asgari ücret zammını konuşurken, asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi önerisi yeniden gündeme geldi. KOSAM tarafından yapılan araştırmaya göre, Konya'da asgari ücretin ne kadar olması gerektiği belirlendi. İşte Konya için konuşulan rakam...

Türkiye'de çalışanların yaklaşık yüzde 65'i asgari ücretle çalışıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışan, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merakla beklemeye başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak maaşı belirlemek için ilk toplantısını 11 Aralık'ta gerçekleştirecek. Kritik toplantı öncesinde 'Bölgesel asgari ücret' önerisi yeniden gündeme geldi.

Gelişmiş ülkelerde yaygın şekilde uygulanan bölgesel asgari ücret sistemiyle ilgili araştırma yapan Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM), sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Böylece Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde asgari ücretin kaç lira olması gerektiği belli oldu.

Peki, KOSAM'ın raporuna göre, Konya'da asgari ücret kaç lira olmalı? İşte araştırmaya göre Konya için konuşulan asgari ücret rakamı...

KONYA'DA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLMALI?

Araştırmaya göre 2. bölgede yer alan Konya'da asgari ücret için 15 bin 963 TL ile 16 bin 120 TL rakamları ön plana çıktı.

b-5a8a87bdc9.jpg

İşte KOSAM'ın araştırmasına göre bölgesel asgari ücret haritası:

b-4d7a0c6c44.jpg

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.