Asgari ücretli çalışanlara müjde! 2 bin lira ek ödeme geliyor

Asgari ücretli çalışanlara müjde! 2 bin lira ek ödeme geliyor

Ramazan Bayramı’nda kamuda 9 günlük tatil ilan edildi. Ancak tatil yapmayıp çalışmaya devam edecek pek çok sektör ve iş alanı bulunuyor. Bayramda bazı kritik işlerde mesailer sürecek.

Ramazan Bayramı’nda kamuda 9 günlük tatil ilan edildi. Ancak tatil yapmayıp çalışmaya devam edecek pek çok sektör ve iş alanı bulunuyor. Bayramda bazı kritik işlerde mesailer sürecek. Nöbet çizelgeler şimdiden oluşturuldu. Mayıs maaşında bayramla birlikte asgari ücretlinin 2 bin liraya varan ek ödemesi çıkıyor. İşte sgk uzmanından bayram yevmiyesi hesabı..

MESAİ ÜCRETLERİ TEK TEK HESAPLANDI

Bayramda izin yapmayıp görev nedeniyle çalışacaklar mesailerin hesaplama detaylarını araştırıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun Ramazan Bayramı arifesi ile bayram günlerinde ortaya çıkacak farkı tek tek hesapladı.

İşte bayram mesai ücreti hesabı...

"Ramazan bayramı 3.5 gündür. Ramazan bayramı 3.5 gün ayrıca 1.5 gün idari izin ve hafta tatili ile 9 gün olarak ilan edilse de bu tatilden kamu çalışanları dışında özel sektör çalışanları faydalanamayacaktır.

Salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe, cuma bayram tam gün bayram tatili olacak. Yani bayram tatili özel sektör çalışanları için 3.5 gündür.

ASGARİ ÜCRETLİ BAYRAM MESAİSİNDEN NE KADAR ALACAK?

Asgari Ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL'dir. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ilave ücreti alacak

Özgür Erdursun, Asgari çalışanların ek ücretini hesapladı

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.