Asırlardır Dokuyorlar

Asırlardır Dokuyorlar

Nallıhan’da asırlardır devam eden halı dokuma geleneğini ev hanımları devam ettiriyor. 5 yıldır halı dokuyarak evini geçindiren Sevilay Aydın “Buradan elde ettiğimiz kazançla ev geçindiriyoruz, çocuk okutuyoruz” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Milli Eğitim’e bağlı halk eğitim merkezlerinde halı dokuma kursu gören Nallıhanlı ev hanımları halı dokuyarak evlerini geçindiriyor. Nallıhan’da asırlardır devam eden halı dokuma geleneğini ev hanımları devam ettiriyor. Dokudukları halıları esnaflara sattıklarını belirten Sevilay Aydın, “Buradan elde ettiğimiz kazançla ev geçindiriyoruz, çocuk okutuyoruz. Bizim için bir geçim kapısı oldu burası” diye konuştu.     

KOCAHAN’DA GELENEK YAŞATILIYOR

Nallıhan’da bulunan tarihi Kocahan’da asırlardır devam eden zanaatlar unutulmadı. İğne oyasından, halı dokumacılığına kadar birçok gelenek yaşatılıyor. Halk eğitim merkezlerinin verdiği kurslarla geleneklerini unutmayan Nallıhanlı kadınlar dokumacılığı ve iğne oyasını bir geçim kapısı yaptı. Kadınlar halk eğitim merkezlerinde dokudukları halıları ve iğne oyalarını esnaflara satarak kazanç elde ediyor.  

ASIRLARDIR DEVAM EDİYOR

Annelerinden ve büyüklerinden dokumacılığı öğrendiğini belirten Sevilay Aydın, “5 yıldır halı dokuyorum, asırlardır dokumacılık yapılıyor Nallıhan'da bizde bu geleneği sürdürüyoruz. Halk eğitim merkezinin destekleriyle burada dokumacılık yapıyoruz. Sevdiğim bir iş olduğu için çok güzel bir duygu dokumacılık yapmak” dedi.

DOKUMACILIK GEÇİM KAPISI

Halk eğitim merkezinde dokudukları halılarla evlerini geçindirdiklerini söyleyen Aydın, “İnsanlar ilgi gösteriyor, esnaf bize sipariş veriyor bizde onlar için dokuyoruz. Tezgâhlarımızı, iplerimizi Nallıhan Kaymakamlığı alıyor, tüm maddi desteği onlar sağlıyor. Bizde bu imkânlar çerçevesinde dokumacılık yapıyoruz, esnafların siparişine göre ve dokuduğumuz halıya göre para alıyoruz. Buradan elde ettiğimiz kazançla ev geçindiriyoruz, çocuk okutuyoruz. Bizim için bir geçim kapısı oldu burası” ifadelerini kullandı.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.