Aski Mağdurları Birlik Oldu

Aski Mağdurları Birlik Oldu

ASKİ mağduru 2 bin taşeron işçisi, seslerini duyurabilmek ve haklarını aramak için birlik olma kararı aldı. Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda işçi, mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele vereceklerini kaydetti.

ASKİ MAĞDURLARI PERİŞAN
İşten çıkarılmanın korkusunu yaşayan ASKİ çalışanları “Buradaki herkesin geçindirmesi gereken bir ailesi var. Çoğunun borcu var. Biz şartlarımızın iyileştirmesini beklerken bu işten çıkarılma kararı bizi çok sarstı. Günlerdir perişan haldeyiz. Sesimizi duyurmak istiyoruz ancak çoğu arkadaşımız korktuğu için buraya dahi gelemiyor. Kendi hakkını savunamıyor. Lütfen sesimizi duysunlar!” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Hiçbir gerekçe sunmadan çalışanlarını işten çıkarma kararı alan ASKİ’ye tepki büyüyor. ASKİ’deki işlerinden peyderpey çıkarılan taşeron çalışanları ile 6 Mayıs’ta işine son verilecek işçiler birlik olma kararı aldı. ASKİ’den çıkarılan ve yakın zamanda çıkarılacak olan işçiler dün sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı’nda bir araya geldi.
YOL HARİTASI BELİRLENDİ
ASKİ’nin çok tartışılacak iş fesih kararına tepki göstermek için toplanan çok sayıda kalabalık, dün düzenlenen birliktelikte çözüm için kendi yol haritalarını belirledi. Sendika yetkilileri ile avukatlarında katıldığı tepki gösterisinde fikir alışverişinde bulunuldu. Bazı sendika yetkilileri, mağdur işçilere destek vereceklerini kaydetti. ASKİ mağdurları, hiçbir siyasi partiden ya da hiçbir gruptan destek almadan bu sorunun çözümü için mücadele vereceklerini aktardı. Yakın bir zamanda konuyla ilgili çeşitli faaliyetlere imza atarak mağduriyetlerini duyurmaya çalışacaklarını belirten ASKİ mağduru grup, daha sonra olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.
ASKİ MAĞDURLARI PERİŞAN
İşten çıkarılmanın korkusunu yaşayan ASKİ çalışanları ise şunları söyledi: “Buradaki herkesin geçindirmesi gereken bir ailesi var. Çoğunun borcu var. Biz şartlarımızın iyileştirmesini beklerken bu işten çıkarılma kararı bizi çok sarstı. Günlerdir perişan haldeyiz. Sesimizi duyurmak istiyoruz ancak çoğu arkadaşımız korktuğu için buraya dahi gelemiyor. Kendi hakkını savunamıyor. Lütfen sesimizi duysunlar!”
İŞTEN ÇIKARMALAR PEYDERPEY DEVAM EDİYOR
ASKİ’de çalışan taşeron işçiler yılbaşından sonra kadro almayı beklerken büyük bir şok yaşamıştı. ASKİ’de Ocak ayında 400 güvenlik görevlisi, Mart ayında 130 güvenlik görevlisi, Nisan ayında 138 şoför işten çıkarılmıştı. 6 Mayıs’ta ise 1192 tane güvenlik görevlisinin işten çıkarılmasına karar verildi. Bu işten çıkarmaların başka birimlere de yansıyacağı da konuşuluyor.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.