AŞTİ’nin bayram mesaisi yoğun geçiyor

AŞTİ’nin bayram mesaisi yoğun geçiyor

Bayram tatili dönüşü AŞTİ’de yoğunluk yaşandı. Uzun kuyruk nedeniyle perona giremeyen otobüslerde gecikmeler yaşandı.

Bayram izninin bitmesiyle birlikte kente dönen vatandaşlar AŞTİ’de yoğun trafikle karşılaştı. Otobüslerin oluşturduğu uzun kuyruklar nedeniyle peronlarda gecikme yaşanınca vatandaşlar ve görevliler arasında tartışmalar çıktı. Otoparkların yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, özellikle bayram gibi yoğun zamanlarda park yeri bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Bayram trafiğinde günlük 2 bin otobüs trafiği olan AŞTİ, ortalama 100 bin kişi ağırlıyor.

YOĞUN TRAFİK TARTIŞMA ÇIKARDI

AŞTİ’ye gelen otobüsler bayram yoğunluğu nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan kuyruklar nedeniyle otobüsler peronlara geç kaldı. Yaşanan trafik yoğunluğundan kaynaklı seferlerin gecikmesi üzerine vatandaşlar ve görevliler arasında tartışma yaşandı. Vatandaşlar ve görevliler arasında çıkan tartışmaya güvenlik görevlileri müdahale etti.

habericisite.jpg

OTOPARK YETERSİZ KALDI

AŞTİ’de oluşan bayram tatili dönüşü yoğunluğunda kente dönen vatandaşları almak isteyen yakınları otoparkların yetersiz olduğunu belirtti. Yakınını almaya gelen Samet Akdeniz, “Otoparklarda çok kalabalık ve sıkışıklık var. 45 dakika ücretsiz ama hep dolu oluyor. Bu durumdan bayram gibi yoğun zamanlarda yararlanamıyoruz. Abimi almaya geldim ama aracımı park edecek alan bulamadım. En azından özel günler için bir çözüm üretilirse burada yaşanan yoğunluk da azalır” dedi.

habericisite2.jpg

“BİLET BULMAKTA ZORLANDIK”

Bayram tatilinden dönen bir vatandaş, “Bayram tatilini değerlendirmek için Antalya’ya gittik ama dönüşte yer bulmakta çok zorlandık. Tatil için giderken de çok yoğun bir kalabalık vardı. Şimdi de tatilden dönüyor herkes oldukça yoğunluk var. Başkentimiz için kapasitesi daha büyük bir otogar yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

habericisonsite.jpg

ORTALAMA 100 BİN YOLCU

Günlük 5 bin 300 adet otobüs kapasitesine sahip olan AŞTİ, bünyesinde; market, hediyelik eşya dükkanı, kafeterya, yemek alanı, rentecar, iş yeri hekimliği, benzinlik, servis istasyonu gibi hizmetleri bulunduruyor. Giden yolcu ve gelen yolcu olmak üzere toplam 121 adet otobüs peronu bulunan AŞTİ’de özel günlerde yoğunluk yaşanıyor. Bayram gibi özel günlerde AŞTİ’nin trafiği günlük 2 bin otobüse kadar çıkıyor. Günlük ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan AŞTİ’de vatandaşlar, yaşanan yoğunluktan kaynaklı mağduriyetler yaşayabiliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum