Atama bekleyen öğretmenler dikkat: Kontenjan ve taban puanları açıklandı

Atama bekleyen öğretmenler dikkat: Kontenjan ve taban puanları açıklandı

45 bin öğretmen atamasından kalan boş kontenjanlara yapılan ek yerleştirme branş kontenjanları ve taban puanları açıklandı. Toplam 581 öğretmen daha kadroya yerleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına atanacak 45 bin öğretmen için atama tercih sonuçları açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı "45 bin Öğretmen Atama Töreni" sonrasında, atanan öğretmenler belirlendi.

Son gelişmelere göre ek kontenjanlar da açıklandı. Toplamda 581 öğretmen daha atanacak.

basliksiz-2-005.jpg

BRANŞLARA GÖRE DAĞILIM

Mayıs ayındaki atama sonuçları sonrası, kadroya girecek öğretmenler için heyecanlı bir bekleyiş sona erdi. Tercihler sonucunda atanmaya hak kazanan 45 bin öğretmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle göreve başlamıştı. Şimdi ek kontenjanlar doldurulacak. Ençok atama yapılacak branşların detayları şöyle:

Sınıf Öğretmenliği; atama sayısı: 152 / KPSS taban puanı: 69

Beden Eğitimi; atama sayısı: 110 / KPSS taban puanı: 80

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; atama sayısı: 40 / KPSS taban puanı: 78

Matematik; atama sayısı: 38 / KPSS taban puanı: 74

Fizik; atama sayısı: 30 / KPSS taban puanı: 69

basliksiz-3-007.jpg

TEK SEFERDE 45 BİN VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayında yapılan atamalar için katıldığı törende, mevcut öğretmen sayısının yüzde 75'inden fazlasını kendilerinin atadıklarını vurgulamış ve şöyle konuşmuştu:

"Sizlerle birlikte ataması yapılan öğretmen sayısı 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı, deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek.

İnşallah sizlerin de çabalarıyla fedakârlıklarıyla bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız. Hep söylediğim gibi 50 bini aşkın canımızı toprağa verdiğimiz bu büyük felaketin üstesinden asrın dayanışmasıyla birlikte geleceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.