Atatürk Cumhuriyet Kulesi nihayet açılıyor: Tarih belli oldu

Atatürk Cumhuriyet Kulesi nihayet açılıyor: Tarih belli oldu

Keçiören Belediye Başkanı ve ABB Adayı Turgut Altınok tarafından temeli 2003 yılında atılan ve üzerinden geçen 21 yılda yapım süreci ara ara sekteye uğrayan Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nde nihayet sona gelindi. Kule 18 Mart’ta açılıyor.

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve temeli 2003 yılında atılan Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılış tarihi belli oldu. 197 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan Kule, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde hizmete açılacak.

ozcan.jpg

“BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca (ANKAMOB) Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen iftar programında konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Ankara’mıza Cumhuriyetin 100. yılında böyle bir eser kazandırmak bizi çok mutlu etti” dedi.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağını duyuran Hakan Han Özcan, Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin 18 Mart Pazartesi günü saat 16.00’da açılacağını söyledi.

cumhuriyet-kulesi.jpg

ANKARA’NIN EN YÜKSEK BİNASI

Temeli 2003 yılında atılan Cumhuriyet Kulesi’nin yapımı, imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle birçok kez durduruldu. 2020’de tekrar inşaatına başlanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 197 metrelik uzunluğuyla Ankara’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyor.

kanun.jpg

190’INCI METREDE NİKAH SALONU

Başkentin simge yapısı haline gelen kulenin zirvesinde ‘Selçuklu Yıldızı’ motifi yer alıyor. Kulenin içinde; hediyelik eşya satışının yapılacağı alan, kafe ve dönen restoran, VIP salon, sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, sauna, hamam, alışveriş merkezi yer alıyor. Cumhuriyet Kulesi’nin 190’ıncı metresinde nikah salonu ve 140’ıncı metresinde uzay terası ile bilim merkezi ve 350 araçlık kapalı otoparkı da bulunuyor.

Kaynak:Berat Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.