Atatürk Heykeli’nin zemini söküldü: Ortaya kötü görüntüler çıktı

Atatürk Heykeli’nin zemini söküldü: Ortaya kötü görüntüler çıktı

Ulus Zafer Anıtı tabanındaki mermer yenileme çalışmaları gecikince açılan çukurların içi yağmur sularıyla doldu. “Bu yapılan saygısızlık” diyen bir vatandaş, belediye yetkililerinin kasıtlı olarak çalışmadığını iddia etti.

Ulus, Atatürk Heykeli’nin (Zafer Anıtı) tabanındaki mermer yenileme çalışmaları gecikince açılan çukurların içi yağmur sularıyla doldu. “Bu yapılan saygısızlık” diyen bir vatandaş, belediye yetkililerinin kasıtlı olarak çalışmadığını iddia etti.

ara3.jpg

Yetkili belediye, geçtiğimiz hafta Atatürk Heykeli’nin bulunduğu alanda zemin yenileme çalışmaları başlattı. Belirli alandaki zemin taşlarının yerine yenilerinin konulması beklenirken çalışmalar gecikti. Yağmurun da yağması ile birlikte ‘Ulus Meydanı’ndaki tarihi alanda su göletleri oluştu. Göletlerin içindeki sigara izmaritleri ve çevresindeki plastik atıklar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

ara-001.jpg

GÖLETLERİN İÇİNDE İZMARİTLER YÜZÜYOR

Başkentin en çok kullanılan alanlarından olan Ulus Meydanı’ndaki zemin yenileme çalışmaları istenmeyen görüntülere neden oldu. Zemin çalışması için sökülen mermerlerin boşluklarında küçük göletler oluşurken, göletlerin içinde yüzen izmaritler vatandaşın dikkatinden kaçmadı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, ‘‘Ankara’nın en önemli meydanı burası. Bu çalışmanın bitirilmemesi yarım bırakılması vatandaşa ve milli değerlerimize saygısızlıktır. 1 haftadır kasıtlı olarak çalışmıyorlar. Seçimler yaklaşıyor. Oy istediklerinde çektiğim fotoğrafları göstereceğim’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

basliksiz-1-002.jpg

ZAFER ANITI’NIN ÇEVRESİ ÇÖP DOLU

Bazı duyarsız kişilerin, Zafer Anıtı ve çevresine yiyecek kapları ve meyve kabukları atmaları da gözlerden kaçmadı. Yetkili belediyenin durum için arandığında, “Mermerler bizim sorumluluğumuzda fakat Anıt ve çevresinin temizliği, ilgili belediyede’’ diyerek yanıt verdiği öğrenildi. Vatandaşlar Anıt ve çevresinin temizliğinin biran önce bitirilip zemin çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.