ATM'lerde yeni dönem başlıyor: O miktardaki paraları çekemeyeceksiniz

ATM'lerde yeni dönem başlıyor: O miktardaki paraları çekemeyeceksiniz

9 günlük Ramazan bayramı tatilinin sona ermesinin ardından ATM'lerde yeni dönem başlayacak. Para çekmek isteyen vatandaşlar, o banknotları artık kullanamayacak. İşte detaylar...

Enflasyonun yüksek olması ve hayat pahalılığı nedeniyle yüksek miktardaki banknotların kullanımı arttı. 200 TL'nin yaygınlaşmasıyla birlikte bankalar önemli bir karar aldı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Merkez Bankası'nın son dönemde bastığı her 5 banknottan 4'ünün 200 TL olduğunu söyledi. Bu durum, ATM'lerde de yeni dönemin başlamasına neden oldu.

Bankaların aldığı yeni karara göre, 10 ve 20 TL'lik banknotlar artık ATM'lerde yer almayacak. Ekonomim'de yer alan habere göre; bankaların bu yeni uygulaması, bayram sonrasında Türkiye'nin dört bir yanındaki ATM'lere yayılacak.

Böylece, vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebilecek. Bu durum, özellikle küçük tutarlarda nakit ihtiyacı olan vatandaşlar için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.