ATO üyeleri TOBB Nefes Kredisi için başvurularını başlatıyor

ATO üyeleri TOBB Nefes Kredisi için başvurularını başlatıyor

Ankara Ticaret Odası üyeleri, 2 Ekim 2025 itibarıyla TOBB Nefes Kredisi için başvuru yapabilecek. Üyeler, Oda tarafından ücretsiz sağlanan faaliyet belgesi ile kredi başvurularını gerçekleştirebilecek.

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri, TOBB Nefes Kredisi başvurularını 2 Ekim 2025 itibarıyla başlatabilecek. Başvurular, ATO Hizmet Binası’ndan, ATONET Mobil Uygulaması’ndan veya ATO web sitesi üzerinden temin edilecek “TOBB Nefes Kredisi İçindir” ibareli faaliyet belgesi ile yapılabilecek. Oda tarafından ücretsiz olarak sağlanan belge, kredi başvurusu sırasında ilgili bankalara teslim edilecek.

ato-logo3.png

TOBB NEFES KREDİSİ DETAYLARI

Kredi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla kullandırılıyor. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım Bankası üzerinden sağlanan kredide, risk durumuna göre maksimum 1,5 milyon TL’ye kadar finansman imkânı sunuluyor. Ödemeler, 6 ay anapara ödemesiz ve toplamda en fazla 36 ay vade ile gerçekleştirilebiliyor.

FAİZ ORANLARI VE ÜCRETLER

Kredinin faiz oranları 24 aya kadar vadelerde %33, 24 ay ve üzeri vadelerde ise %32 olarak uygulanıyor. Başvuru ücreti 5.000 TL olarak belirlenirken, banka komisyonu %0,5 ve kefalet komisyonu %1 oranında alınıyor. Kredi kapsamında teminat talep edilmiyor; yalnızca şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil sağlanamaması durumunda talep edilirse maddi teminat istenebiliyor.

ATO üyeleri, belirtilen şartlarla kredi başvurularını ilgili bankaların şubeleri üzerinden gerçekleştirebilecek. Faaliyet belgesi ile yapılan başvurular, kredi kullanım süreci ve ödeme planı hakkında bankalar tarafından detaylı bilgi sağlanacak.

Öne Çıkanlar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.