Avrupa'nın 4 büyük liginde kritik hafta

Avrupa'nın 4 büyük liginde kritik hafta

Avrupa futbolunda bu hafta sonu zirve yarışı kızışıyor.

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk için lider Arsenal’in takipçisi Manchester City, 29. hafta müsabakalarında sahasında Liverpool’u konuk edecek. Dünya basınında önemli bir yere sahip olan dev karşılaşma TSİ 14.30’da başlayacak. City zirve takibinde 8 puanlık farkını düşürerek Arsenal’a yaklaşmak isterken. Liverpool 42 puanla 6. sırada bulunurken üst sıralardan kopmamak için mücadele edecek.

Üst sıraları daha da ilgilendiren 5. sırada bulunan Newcastle United ile 3. basamakta olan Manchester United maçı 2 Nisan Pazar günü TSİ 18.30’da Newcastle United’ın sahasında gerçekleşecek.

BUNDESLİGA

Bayern Münih ile Borussia Dortmund Bundesliga’nın 26. haftasında ‘Klasik’ olarak tabir edilen dev mücadelede karşı karşıya gelecek. Ligin ilk iki sırasında yer alan Alman ekipleri şampiyonluk yolunda çok önemli bir maça çıkacak. 53 puan ile lider konumunda bulunan Dortmund bir puan gerisindeki Bayern Münih’e Allianz Arena’da 1 Nisan Cumartesi günü TSİ 19.30’da konuk olacak.

SERİE A

Büyük bir farkla lider olan Napoli, 4. sıradaki Milan’ı 2 Nisan Pazar günü TSİ 21.45’te sahasında ağırlayacak. Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarında da karşılaşacak olan iki takım bu önemli karşılaşma öncesinde kozlarını paylaşacak.

Şimdiye kadar 71 puan toplayan Napoli en yakın takipçisi Lazio’nun 19 puan önündeyken 48 puanla 4. sırada yer alan Milan’ı kendi sahasında ağırlayacak.

LİGUE 1

66 puan ile en yakın takipçisi Marsilya’nın önünde liderlik koltuğunda oturan Paris Saint-Germain (PSG) Fransa’nın köklü kulüplerinden 41 puanla 10. sırada yer alan ve bu sezon büyük bir hayal kırıklığına uğratan Olimpik Lyon’u ağırlayacak. Karşılaşma 2 Nisan Pazar günü TSİ 21.45’te başlayacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.