Aynı senaryo aynı acı: Bir Eylem Tok vakası da 20 yıl önce gerçekleşmiş!

Aynı senaryo aynı acı: Bir Eylem Tok vakası da 20 yıl önce gerçekleşmiş!

Türkiye, Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’un cinayetiyle sarsılırken, 2004 yılında aynı senaryoyu yaşayan bir başka cinayet dosyası yeniden gündem oldu.

Yazar Eylem Tok’un, 16 yaşındaki oğlunun karıştığı ölümlü kaza sonrası yurt dışına kaçmaları ülke gündemine otururken, 2004 yılında işlenen cinayetle aynı senaryoya sahip olduğu akıllara geldi.

SENARYO AYNI

2004 yılında İstanbul’da 19 yaşındaki bir genç cinayete kurban gitmişti. Genci bıçaklayarak öldüren Serhat Aslan isimli zanlı olaydan sonra kayıplara karıştı. Zanlı hakkında kasten öldürme suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak zanlı yurt dışına kaçtı ve yıllarca yakalanamadı.

20 YIL SONRA TÜRKİYE’YE DÖNÜP EVLENDİ

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve yurt dışına kaçan cinayet zanlısının dosyası 2020 yılında zaman aşımına uğradı. Fakat 20 yıl sonra Türkiye’ye dönüp geçen temmuz ayında Çanakkale’de evlendiği ortaya çıktı. Cinayetin yıllarca gündemden düşmemesine rağmen hiçbir şekilde sonuç alınamadığı öğrenildi.

“YILLARCA AİLESİ TARAFINDAN KORUNDU”

Zaman aşımı dosyasından sonra Türkiye’ye dönüp hiçbir şey olmamış gibi davranan hatta evlenen zanlı Serhat Aslan’ın, 19 yaşında öldürülen gencin babası bu durumu isyan ederek şunları söyledi:
”Gittiği yerlerde yıllarca ailesi tarafından korundu ve Türkiye’ye döndü. 17-18 yıl gitti yurtdışında istediği gibi yaşadı, sonra bir şey olamamış gibi döndü. Ortada çok ciddi bir hukuki garabet var. Ortada bir cinayet var, suçlu belli ama diyorsun ki, “zaman aşımı” bunu kabul etmiyorum. Bu hukuk garabetinin artık son bulması lazım” şeklinde konuştu.

BU ZAMAN AŞIMI DOSYASI TİMUR CİHANTİMUR İÇİN DE Mİ GEÇERLİ OLACAK?

Bu olay akıllara Eylem Tok ve oğlunun aynı şekilde cinayet işleyip, yurt dışına çıkarılmasını getirdi. Zaman aşımının geçerli olup olmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.