Ayşe Çelik kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Ayşe Çelik evli mi?

Ayşe Çelik kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Ayşe Çelik evli mi?

Beyaz Show’da sarf ettiği sözler nedeniyle terör propagandasından yargılanan Ayşe Çelik, HDP’ye yakın Yeşil Sol Parti’den aday oldu. Peki Ayşe Çelik kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor? Ayşe Çelik evli mi?

Telefonla bağlandığı Beyaz Show’da yaptığı açıklamalar nedeniyle terör örgütü propagandasından yargılanarak ün yapan Ayşe Çelik, yerini buldu!

Ayşe Çelik, HDP’ye yakınlığı ile bilinen Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Çelik, aday adaylığını açıklarken de Diyarbakır’dan “Amed” diye söz etti.

Hakkındaki davanın ardından milletvekili aday adaylığı ile gündeme gelen Ayşe Çelik merak konusu oldu. İnternette Ayşe Çelik kimdir, nereli, ne iş yapıyor, Ayşe Çelik evli mi sorularının cevapları aranıyor.

Ayrıntılar haberimizde…

AYŞE ÇELİK KİMDİR?

9 Ocak 2016'da, Kanal D televizyonundaki çok izlenen Beyaz Show programına açtığı telefonla tanınan Ayşe Çelik, telefonda “çocuklar ölmesin” söylemi nedeniyle yargılanmış ve 2 kere hapse girmiştir.

Daha sonra beraat eden Ayşe Çelik’in mesleğinin öğretmenlik olduğu belirtilmektedir. Ayşe Çelik'in aslen Diyarbakırlı olduğu ifade edilirken, yaşı ve evli olup olmadığı gibi konularda bilgi edinilememiştir.

Bu arada Ayşe Çelik, Yeşil Sol Parti'den milletvekili aday adaylığını twitter hesabından duyurdu. Çelik açıklamasında Diyarbakır'dan "Amed" diye söz etti:

"Amed'teyim. 28.Dönem Yeşil Sol Parti'den Amed milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. 'Çocuklarımızın özgür ve ana dillerinde yaşadıkları, annelerin ağlamadığı, barışın hüküm sürdüğü bir gelecek hayali ile..."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.