Baharın müjdecisi leyleklere kar sürprizi

Baharın müjdecisi leyleklere kar sürprizi

Mart ayının ilk haftasından itibaren Muş’a göçen baharın müjdecisi leylekler dün karla karşılaştı. Yuvaları da karla kaplanan leylekler, ovada yiyecek aradı.

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olarak bilinen leylekler, mart ayının ilk haftası itibarıyla Muş’a geldi. Bahar havasının yaşandığı kentte, dün kar etkili oldu. Özellikle Murat ve Karasu nehirlerine yakın yaşam alanlarını tercih eden leyleklerin yuvaları karla kaplandı. Soğuk hava ve yağıştan etkilendikleri gözlenen leyleklerin, yuvalarında sürekli hareket etmesi ve ayak değiştirerek durması dikkat çekti. Leyleklerden bazıları, yuvalarından ayrılarak ovada ve yakınlarındaki köylerde yiyecek aradı.

11-002.jpg

Telli Turna Doğa Derneği Başkanı Kasım Avci, dün etkili olan karın leyleklere zarar vermeyeceğini düşündüklerini belirterek, “Ağustos ve eylül aylarında göç ederek Muş’tan ayrılan leylekler, mart ayının ilk haftasından itibaren Muş Ovası’na geri gelmeye başladı. Leylekler, zengin sulak alanlarına sahip olmasından ötürü Muş Ovası’nı tercih ediyor. Yuvalarına yerleşerek yaşam süren leylekler, nisan ayında kar sürpriziyle karşılaştılar. Kar yağışının doğaya herhangi bir zararı olmadığı gibi tam tersi olarak daha çok faydası var. Bu durumdan leyleklerin ve diğer göçmen türlerinin herhangi bir zarara uğrayacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU”

Köylülerden Muhsin Türkmen ise “Mart ayının başından itibaren köyümüze leylekler gelmeye başladı. Köyümüzde adeta bahar havası yaşanıyordu. Kar yağışı yeniden etkili oldu. Bu kar yağışı bizim için de leylekler için de sürpriz oldu” dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.