Bahçeli’den CHP’ye sert tepki: "Meclis rastgele gösteri alanı değildir"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Meclis açılış oturumuna katılmama kararını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, partinin tutumunu “Meclis’e, demokrasiye ve millet iradesine saldırı” olarak nitelendirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’nin özel gündemli açılış oturumuna ve Cumhurbaşkanı’nın katılacağı resepsiyona iştirak etmeme kararına tepki gösterdi. Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gelişigüzel gösteri veya siyasi provokasyon alanı olarak görmenin kabul edilemez olduğunu savundu.
“MİLLETİN İRADESİNE KESİF SALDIRI”
Bahçeli, TBMM’nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışına ilişkin açıklamasında, Meclis’in tarihsel saygınlığına ve demokrasinin temellerine sadakatin zorunlu olduğunu vurguladı. Söz konusu oturuma katılmama kararının yalnızca Cumhurbaşkanı’na saygısızlık olmadığını; aynı zamanda Meclis’in
“mehabet ve müktesebatına”, demokrasinin esaslarına ve milletin iradesine “kesif bir saldırı” olduğunu belirtti.
MHP lideri, Meclis çatısı altında görev yapan milletvekillerinin tarihi sorumluluğuna dikkat çekerek, Meclis’in “gazi” vasfına yakışır bir üslup ve davranış beklediklerini ifade etti. Bahçeli, siyasi gerilim, laf dalaşları ve sığ tartışmalarla vakit kaybedilmemesi gerektiğini söyledi; milletin gündemindeki acil ihtiyaçlara yönelik yasal düzenlemelerin süratle gerçekleştirilmesini temenni etti.
“GAYRİ AHLAKİ SİYASİ BİR TAVIR”
Açıklamasında CHP’nin yaklaşımını “gayri ahlaki siyasi tavır” olarak tanımlayan Bahçeli, partinin bu tavrının mevzubahis hakların kullanılmasından ziyade “milli ve demokratik hakların kundaklanması” olduğunu ileri sürdü. Ayrıca CHP Genel Başkanı tarafından dile getirildiği iddia edilen bazı ifadeleri örnek göstererek, bunlara “demokrasiyi hiçe sayan totaliter ahlaksızlık” şeklinde tepki verdi.
Bahçeli, devam eden meşruiyet tartışmalarına da değinerek, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından yüzde 52 oyla seçildiğini hatırlattı ve seçim sonucunun sorgulanmasının hem millete hem devlete saygısızlık olduğunu savundu. Sonuç olarak CHP’nin tutumunu değiştirmesi gerektiğini belirten MHP lideri, aksi halde partinin siyasal olarak daha fazla eriyeceği uyarısında bulundu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.