Bakan Göktaş müjdeyi verdi: 500'ün üzerinde atama olacak

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: 500'ün üzerinde atama olacak

Şehit, gazi yakınları ve gazilere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi. 500’ün üzerinde atama olacağını söyleyen Bakan Göktaş, gözleri mart ayına çevirdi.

Eskişehir Valiliği'ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit, gazi yakınları ve gazilerin merakla beklediği atama haberi geldi. Gözleri mart ayına çeviren Bakan Göktaş, “İnşallah yakın zamanda 500'ün üzerinde, 500 gibi bir rakamla şu aşamada şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamamız olacak. Bununla beraber bugüne kadar yaptığımız şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamamız da 50 bini aşmış olacak. Bizler için çok kıymetli bir atama bu” dedi.

bakan.jpg

500'ÜN ÜZERİNDE ATAMA

Mart ayını işaret ederek 500’ün üzerinde bir atama yapacaklarını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bu müjdeyi burada vermek istiyorum. İnşallah yakın zamanda 500'ün üzerinde, 500 gibi bir rakamla şu aşamada şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamamız olacak. Bununla beraber bugüne kadar yaptığımız şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamamız da 50 bini aşmış olacak. Tabi bizler için çok kıymetli bir atama bu, sosyal bir atama. Biz her türlü şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapıyoruz. Bizler şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz. İnşallah bu vesileyle de mart ayı itibarıyla güzel bir atama olacak. Bakanlık olarak onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

emekli5.jpg

“ÇOK ÇARPICI VERİLER VAR”

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı veriler ile alakalı sorulan soruları yanıtlayan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “TÜİK verilerine baktığımızda Türkiye nüfusu yaşlanıyor. 2023 yılının verilerine göre, 65 yaş ve üstü vatandaşımızın oranı şu anda yüzde 10,2. Bu da yaşlandığımızı gösteriyor” dedi. Türkiye yaşlılık profili araştırması yaptıklarını ifade eden Göktaş, şunları aktardı:

“Şuan da tüm dünyada aynı trendin görülüyor. Ülke olarak da aynı dünya trendinde devam ediyoruz. Diğer yandan tabii doğurganlık oranımız da hızla azalıyor. Bizler bu yönde bazı çalışmalar yaptık. Türkiye yaşlılık profili araştırması yaptık. İnşallah mart ayında bunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız. Çok çarpıcı veriler var. Bu çalışmalar bizler için kıymetli. Çünkü oluşturduğumuz ve oluşturacağımız politikalara da yön verecek çalışmalar bununla. Bu vesileyle tabii ki bu kamuoyuna paylaşacağımız verileri Mart ayında inşallah paylaşacağız.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.