Bakan İbrahim Yumaklı yol haritasını açıkladı: Üreticiye dev destek

Bakan İbrahim Yumaklı yol haritasını açıkladı: Üreticiye dev destek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı Hayvancılık Yol Haritası’nda üreticiye dev desteklerin yolda olduğu görüldü. Planda verimli ve sağlıklı üretimden hayvancılıkta desteğe kadar birçok madde yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hayvancılık Yol Haritası’nı hazırlanırken verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi artırmayı amaçladıklarını belirterek, 5 yıllık yol haritası içinde artık oğlak ve kuzulara da destek verileceğini, üreten herkese ürettiği kadar destek verileceğini, genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ilave destek verileceğini ve hastalıklardan ari işletme sayısının artırılacağını söyledi.

bakan12.jpg

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ YAYGINLAŞACAK

Yeni sistemde, üretimin, maliyet, kapasite ve pazarlama imkanları doğrultusunda planlamasını ve ürünlerin bölgesel bazlı nerede, ne kadar üretileceğine dair üretim modelini oluşturduklarını dile getiren Bakan İbrahim Yumaklı, “Stratejik öneme sahip kırmızı et, beyaz et, süt ve yumurtanın, kaliteli, yeterli ve sağlıklı üretiminin devamlılığı için, suyu merkeze alan ve doğal kaynakların korunduğu bir sistemle üretimi planlıyoruz. Bunu da hayvansal üretimin en temel girdisi kaliteli kaba yem üretim kapasitesini, mera varlığımızı ve yapılarını, pazarlama imkanlarını dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, sözleşmeli üretim modelini de yaygınlaştırıyoruz” dedi.

hay2.jpg

KUZU VE OĞLAK İÇİN DE DESTEK VERİLECEK

Bakan Yumaklı, “Hayvancılık işletmelerinin ekonomik açıdan güçlü, dirençli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla etkin bir destekleme modeline geçtik. Mevcut modelde aşısı ve kaydı olan her buzağıya destek veriyorduk. Yeni modelde buzağının yanı sıra aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz” diye konuştu.

hay1.jpg

YÜZDE 70 İLAVE DESTEK VERİLECEK

Yumaklı, “Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. En az iki kat destek almış olacak. Kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yüzde 70 ilave destek veriyoruz” ifadelerini kullanarak yol haritasında gençlere ve kadınlara pozitif ayrımcılık sağlanacağını dile getirdi.

bakan123.jpg

DESTEKLER ARTIRILDI

IPARD desteklerini 81 ile yaygınlaştırdıklarını ve faydalanıcı sayısını artırdıklarını hatırlatan İbrahim Yumaklı, krediler konusunda Ziraat Bankası ile ortak bir adım attıklarını ve sübvansiyonlu kredilerde, kadınlara, gençlere ve planlı üretim bölgelerine ilave indirim oranları uyguladıklarını anlattı. Yumaklı, hayvancılıkta işletme başına 40 milyon lira olarak verilen kredi üst limitini 60 milyon liraya, ari işletmelerde 80 milyon liraya çıkardıkları bilgisini verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.