Bakan Işıkhan duyurdu: Son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaş istihdam edildi

Bakan Işıkhan duyurdu: Son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaş istihdam edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Dünya Engelliler Günü kapsamında bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, İŞKUR'un aracılığıyla son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaşın istihdam edildiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli vatandaşların istihdamına dair bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, 2023 yılında İŞKUR bünyesinde 27 binden fazla engelli vatandaşın istihdam edildiğini ve son 21 yılda ise toplamda 463 binden fazla engelli vatandaşın işe alındığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ocak-Ekim 2023 döneminde 27 bin 858 engelli vatandaşın İŞKUR'un hizmetlerinden yararlanarak istihdama katıldığını açıkladı.

ekran-alintisi.jpg

Engelli vatandaşların çalışma hayatında her alanda yer almalarını sağlamak amacıyla danışmanlık hizmetleri ve hibe destek programlarını önemsediklerini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Biliyoruz ki engeller birlikte aşılır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir kez daha belirtiyoruz ki; mücadele ve azimleri ile hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin haklarının korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığımızın artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.