Bakan Koca'dan su ve salgın açıklaması

Bakan Koca'dan su ve salgın açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerindeki sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca Hatay'daki su durumu ve deprem bölgelerindeki salgınlarla ilgili konuştu.

"ŞEBEKE SUYU VERİLİYOR"

Su açısından şebeke suyunda soru olmadığını belirten Bakan Koca, "Özellikle yıkımın en yoğun olduğu Antakya ve Defne gibi yerlere kısmen, diğer bölgelere de yaygın şebeke suyu veriliyor. Suyun bakiye klor ve mikrobiyolojik analizleri sık yapılıyor. Bir sorun şuan yok. Ancak Hatay’da şebeke suyunun bu dönemde içme suyu olarak kullanılmamasını telkin ediyoruz. Suyun içmeye elverişli olduğunu tam olarak tespit etmeden içilebilir diyemeyiz. Olası bir salgın açısından en büyük risk içme suyu olarak ele alınıyor. Şebeke suyunun genel amaçlı kullanımında bir sorun yok. Temizlik amaçlı olarak kullanılabilir" şeklinde konuştu.

"SALGINA DAİR BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Deprem bölgesindeki salgın iddialarına yanıt veren Bakan Koca, "Şu an salgına dair bir durum söz konusu değil. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez çünkü salgın olmaması için bizim güvenilir suya, güvenilir gıdaya, hijyenik WC ortamı sağlamamız gerekir. Bu tedbirleri ne kadar güçlü alırsak, salgın ihtimali o kadar azalacak" ifadelerini kullandı.

"BOŞALTMAMIZ GEREKEN HASTANELERİMİZ VAR"

Bakan Koca olası depremlerde risk taşıyabilecek hastanelere ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

"Cerrahpaşa, Çapa, İstanbul ve Ankara’daki diğer kamu hastanelerimizle ilgili ne yapacağımızı bir iki gün içerisinde açıklamış olacağız. Boşaltmamız gereken hastanelerimiz var."

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.