Bakan Kurum açıklandı: “8 bin 367 bina incelendi”

Bakan Kurum açıklandı: “8 bin 367 bina incelendi”

Bakan Kurum, İstanbul'da meydana gelen depremlerin ardından başlatılan kapsamlı hasar tespit çalışmaları hakkında son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum, şu ana kadar 39 ilçede toplam 8 bin 367 binanın incelendiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bilgilendirmede, İstanbul genelinde deprem sonrası yürütülen hasar tespit çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Bakan Kurum, ekiplerin titizlikle çalıştığını vurgulayarak, "İstanbul depremlerinin ardından 39 ilçede başlattığımız hasar tespit çalışmalarımıza göre şu ana kadar 8 bin 367 binayı inceledik" açıklamasında bulundu. Bu incelemeler neticesinde elde edilen ilk verilere göre, binaların büyük bir bölümünün depremden herhangi bir zarar görmediği tespit edildi.

HASARSIZ VE AZ HASARLI BİNA SAYILARI AÇIKLANDI

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, değerlendirilen 8 bin 367 binadan 7 bin 113'ünün herhangi bir hasar almadığı belirlendi. Bakan Kurum, paylaşımında bu önemli bilgiyi vurgulayarak İstanbulluların yüreğine su serpti. Öte yandan, incelemelerde 437 binanın ise "az hasarlı" kategorisinde olduğu tespit edildi. Az hasarlı binalarda genellikle yüzeysel çatlaklar ve sıva dökülmeleri gibi onarılabilir düzeyde hasarların bulunduğu belirtildi. Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, belirlenen hasar durumlarına göre gerekli adımların ivedilikle atılacağını sözlerine ekledi.

EN ÇOK İHBAR GELEN İLÇELER BELİRLENDİ

Bakan Kurum'un paylaştığı verilere göre, İstanbul'da hasar tespit ihbarlarının en yoğun geldiği beş ilçe de kamuoyuyla paylaşıldı. Bu ilçeler sırasıyla Bahçelievler (1171 ihbar), Bağcılar (581 ihbar), Esenler (995 ihbar), Avcılar (495 ihbar) ve Küçükçekmece (937 ihbar) olarak sıralandı. Bu ilçelerdeki ihbar sayısının yüksekliği, ekiplerin bu bölgelerdeki çalışmalara öncelik vermesine neden oldu. Bakan Kurum, tüm ihbarların titizlikle değerlendirildiğini ve hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini yineledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, hasarlı binalara yönelik alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme yapılacağı öğrenildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.