Bakan Mahmut Özer okul açılışına katıldı

Bakan Mahmut Özer okul açılışına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kızılcahamam TOKİ Çağatay İlkokulu Açılış Töreni’ne katıldı. Özer, yaptığı konuşmada kız çocuklarının okullaşma sorununun çözüldüğüne dikkat çekerek bu konunun bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda Türkiye’nin eğitim konusunda ilerleme kaydettiğine değindi. Özer, 300 binlerdeki derslik sayılarının 857 binlere ulaştırıldığını, 20 sene önce eğitim sisteminde 500 bin öğretmen varken şu anda 1,2 milyon öğretmen olduğuna dikkat çekti.

Bakan Özer, aynı dönemde okullaşma oranlarındaki artış hakkında açıklama yaptı. Özer, bu kapsamda, 5 yaştaki okullaşma oranlarının yüzde 11'den yüzde 99'a çıktığına değindi. Özer, ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 44'ten yüzde 95'lere, ilkokulda ve ortaokuldaki okullaşma oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını da söyledi.

Özer, Türkiye’nin yeni yüzyıla, eğitimdeki 70 yıllık gecikmenin tamamını son 20 yılda telafi ettiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “El ele vererek bu ülkeyi çok daha güçlü kılmak için mücadelede eksikliklerini son 20 yılda tamamlamış oldu. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu kutlu yürüyüşün çok hızlı bir şekilde olması için tüm çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz."

mahmut-ozer.jpg

“ÜCRETSİZ YEMEK VERECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2022 için koydukları tüm hedefleri geçtiklerini belirten Özer, okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranını arttırmak amacıyla 3 bin anaokulu yapmayı hedeflediklerini söyledi. Özer, “O zaman herkes dedi ki 'mümkün değil yapamazsın.' Çünkü Türkiye'deki mevcut anaokulu sayısı 2 bin 782 idi. Biz bir yılda ondan daha fazlasını yapmak üzere Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesiyle yola çıktık, seferberlik başlattık. 2022 bitti, 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturduk. 5 yaştaki okullaşma oranlarını bir yılda yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkarttık. Şimdi de 6 Şubat itibarıyla, okul öncesindeki tüm çocuklarımıza hiçbir ayrım yapmadan ücretsiz yemek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

“ANKA KUŞU GİBİ DOĞDU"

Özer, Mesleki eğitimde yönelik çalışmalara ve yapılan kanun değişikliklerine değindi. Özer,"20 yılın sonunda mesleki eğitim küllerinden bir Anka kuşu gibi doğdu" şeklinde konuştu.

Bakan Özer, 1 milyon 200 bin çırak kalfa sayısına ulaştıklarını aktararak, 2022'de mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında elde edilen gelirlerin 2 milyar liraya ulaştığını duyurdu.

Okullara 7 milyar liralık bütçe gönderdiklerini ve eğitim sistemindeki bağışları minimum seviyeye düşürdüklerini belirten Özer, "İnşallah bu sene tamamen bitireceğiz." dedi.

Bakan Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin'in çocuğunun da eğitim aldığı ve tekrar ayağa kaldırılan Kızılcahamam TOKİ Çağatay İlkokulunun hayırlı olmasını dileklerini iletti.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.