Bakan Özer öğrenciler için yapılan çalışmaların hızlandırıldığını duyurdu

Bakan Özer öğrenciler için yapılan çalışmaların hızlandırıldığını duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği almaları için yaptıkları çalışmayı hızlandırdıklarını söyledi. Aynı zamanda Özer, öğrencilerin okul terki yapmalarının önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını aktardı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardıklarını dile getirdi. Özer, hedeflerinin bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak olduğuna vurgu yaptı.

Bakanlık yazılı açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamaya göre 3 Aralık 2021'de toplanan 20'nci Milli Eğitim Şurası'nın ardından geçen bir senede verilen kararların 81'inin hayata geçirildiği kaydedildi. Aynı zamanda öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin en aza indirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiği aktarıldı. Konuyla alakalı konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği', 'Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi' ve 'Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi' temalarının ele alındığı Şura'da, büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilen 128 tavsiye kararı alındığını hatırlattı.

Şuraya ilişkin Mart ayında yayımlanan ilk raporda, bakanlığın attığı adımlar ile ilişkilendirilen tavsiye kararı sayısının 57 olduğu bilgisi verildi. Haziran ayında bu sayının 62'ye, Eylül ayında ise 68'e çıktığını günümüzde ise 81'e yükseldiğinin altını çizen Özer, aradan geçen 1 senede bakanlığın uyguladığı güncel politikalar ile tavsiye kararları arasındaki iletişimin giderek güçlendiğini belirtti.

“BİRÇOK KARAR HAYATA GEÇİRİLDİ”

Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması, 5 yaşta okullaşma oranının artırılması, okullara bütçe gönderilmesi, öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakların da ücretsiz verilmesi gibi birçok kararın hayata geçirildiğini duyurdu.

Aynı zamanda Bakan Özer, alınan kararlarda çocukların yararını gözettiklerini belirterek, Şuranın ardından geçen bir senede alınan kararların 81'inin uygulamaya geçtiğini ifade etti. Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunun yanı sıra 13 tavsiye kararına ilişkin de çeşitli adımlar attık. Bunlardan biri de 'Okullarda ücretsiz öğle yemeği veya beslenme desteği sağlanması' yönündeki tavsiye kararına ilişkin de çalışmalarımızı hızlandırdık. Biliyorsunuz 1980'li yıllardan beri uygulanan taşımalı eğitim ve pansiyonlarda kalan öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin son 20 yılda kapsamı her geçen gün genişletildi. Biz de bu eğitim öğretim yılının başından bu yana Şura kararı çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız. Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız. Bunun yanı sıra Şuradaki, 'Tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin devamsızlık ve okul terklerine ilişkin ayrıştırılmış verilere dayalı, kapsamlı bir izleme çalışması yapılmalıdır' tavsiye kararına yönelik de son 6 aydır çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çerçevede uygulamaya aldığımız erken uyarı sistemi ile çocuklarımızın okul terklerini azaltmayı hedefliyoruz."

Özer, okul kantinlerinde kira artışının yüzde 25'e sabitlenmesine ilişkin kararın da yayımlandığını hatırlattı. Özer, bu sayede öğrenci ve öğretmenlerin daha uygun fiyata hizmetlerden faydalanacağını ifade etti.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.